Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa Dying Light

Techland-studio tunnetaan ensisijaisesti lännenteemalla ratsastavasta Call of Juarez -pelisarjastaan. Myös eläviä kuolleita vilisevän Dead Islandin kaksi ensimmäistä osaa ovat puolalaisen pelitalon käsialaa. Paraikaa firma työstää zombiteemaa jatkavaa Dying Light -peliä. Gamescom-messut tarjosivat mahdollisuuden päästä kokeilemaan toimintaseikkailua omin käsin. Hands-on -tuokiossa tutustuttiin lähemmin Dying Lightin yhteistyötä painottavaan pelitilaan. Kampanjan voi pelata läpi peräti neljän pelaajan kera. Messuilla mukaan pääsi tosin ainoastaan kahden hengen porukoissa.

Pelituokio käynnistyi kontrollien opettelulla. Koska Dying Light päästää pelaajan kirmailemaan vapaasti suurehkossa avoimessa maailmassa, on parkourille pyhitetty oma nappinsa hieman Assassin’s Creedin tapaan. Oikean bumperin käyttäminen hyppäämiseen ja vapaaseen juoksuun voi tuottaa pelaajalle aluksi vaikeuksia. Koska hahmo loikkaa katseen suuntaisesti, täytyy peukalo keskittää hyppyjen ajaksi ohjaamaan hahmon katsetta. Vapaalle juoksulle pyhitetty nappi onkin pelin tuoksinassa hyvin paljon käytössä, joten nappivalinta iskostunee pikaisesti selkärankaan. Muutoin kontrollit noudattelevat tuttua fps-pelien kaavaa.

Parkour muodostuu pikaisesti yhdeksi pelin keskeisimmistä elementeistä. Pelihahmo loikkii sujuvasti katolta toiselle ja moninaisten esteiden ylitse. Vapaa juoksentelu soljuu mukavasti ja ketterät hahmot pääsevät rimpuilemaan lähes paikkaan kuin paikkaan. Talojen katot tulevat nopeasti hyvin tutuiksi, sillä katutasossa vaeltavat elävät kuolleet tuovat peliin alituisen vaaran tunteen. Dying Light nojaa toimintansa yön ja päivän erilaisiin atmosfääreihin. Päivisin zombit vaeltelevat päämäärättömästi kaduilla, kun taas pimeän tullen ryhmässä liikkuvat elävät kuolleet ovat selkeästi konkreettisempi vaara. Pelaajan täytyy pysyä jatkuvasti liikkeessä, eikä paikoilleen voi jäädä ihmettelemään pitkäksi aikaa ellei halua joutua syödyksi.

Yhteistyötila tarjoaa monenlaisia yhteisiä aktiviteetteja. Gamescom-demossa testattiin haasteita, jotka heittivät pelaajat kilpailemaan toisiaan vastaan. Aluksi kisailtiin kumpi ehtii lahdata enemmän zombeja tietyn aikarajan sisällä. Tämän jälkeen tavoitteena oli paeta kilvan suuresta rakennuskompleksista. Demon tarjoamat haasteet eivät loistaneet omaperäisyydellään, mutta kehittäjän mukaan valmis peli tarjoaa laajan skaalan monenmoista yhteistä tekemistä.

Rakennuksesta pakenemisen jälkeen mukaan peliin loikkasi hunteriksi nimetty vihulainen. Uv-valoa kammoksuva ketterä ja voimakas vihollinen seurasi pelaajia ja loikkasi kohti milloin katoilta, milloin roskalaatikkojen takaa. Hunter voi ilmestyä peliin mukaan täysin yllättäen ja tällöin yhteinen tavoite muuttuu lennosta jolloin tarkoituksena onkin tuhota hunterin pesä. Kun hunter on vapaalla jalalla, nousevat pelaajien kommunikaatio ja yhteistyökyvyt erityisen tärkeään asemaan. Mikäli kommunikaatio toimii kuten pitää, toinen pelaaja tuhoaa pesää toisen sohiessa uv-valolla metsästäjää kauemmas. Koska pelikumppaninani oli espanjalainen toimittaja, oli kommunikaatiomme haastavaa. Saadessamme hunterin pesän tuhottua, oli espanjalainen kollega menettänyt kaikki elämänsä ja minulla oli voimamittarissa muutama millimetri jäljellä. Hieman Dead Islandin tapaan toisten pelaajien peleihin voi liittyä vapaasti, jos tätä ei ole varta vasten pelin asetuksista estänyt.

Ulkoasullisesti peli rullaa varsin näyttävästi vaikka ruudulla on suurehkoja zombilaumoja kerralla. Aurinkoiset maisemat ovat näyttäviä ja zombien teurastus varsin brutaalia. Peli painottaa toimintansa lähitaisteluun ja aseita voi myös halutessaan muokata. Gamescom-demossa ei tätä ominaisuutta esitelty, mutta kehittäjän mukaan mahdollisuudet kustomointiin ovat mitä moninaisimmat. Dying Lightin yöt ovat synkkääkin synkempiä eikä näkökenttä kata montaa metriä eteenpäin. Tällöin tärkeään rooliin nousevat taskulamppu, vikkelät jalat sekä hyvät pelitoverit.

Dying Light lainaa paljon Techlandin omalta Dead Island -sarjalta. Suurimpana poikkeuksena ovat hahmon parkour-taidot, jotka ovatkin yksi pelin kantavimpia elementtejä. Ensikosketuksen perusteella Dying Light tarjoaa toimivaa yhteistyöpelaamista varsin näyttävissä maisemissa.

Dying Light julkaistaan PC:lle, Xbox 360:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle sekä PlayStation 4:lle helmikuussa 2015.

 
Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi