Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Interpol (XBLA)

Julkaisija: Microsoft Kehittäjä: TikGames
Julkaisupäivä: 7.1.2009 Lajityyppi: Puzzle
Pelaajia: 1-4, Live 2-4 Live-tuki: Pelituki, tuloslistat
PEGI-suositus: 3+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 148 Mt Muuta: Co-Op samalla koneella ja Livessä

Xbox Live Arcade -verkkopalvelu ei ole vuodenvaihteen jälkeen tahtonut ottaa tuulta alleen. Eipä siinä, huippupelien tähdittämä syksy loi toki todella kovat pohjat tulevalle, sillä Braid, Bionic Commando sekä Castle Crashers edustavat yhä XBLA:n eliittiä. Kaikki parrasvalot ovat nyt kohdistuneet Liberty Cityn lisäriin, The Lost and The Damned -jatkoepisodiin. Olisiko Interpolista sitten alkukevään yllättäjäksi? Sen pitemmittä puheitta voin vastata, että ei todellakaan.

Nimi Interpol synnyttää omassa päänupissani mielikuvan Scotland Yard -lautapelin verkkokäännöksestä. Tällainen kuvitelma paljastui harmittavan nopeasti pelkäksi haihatteluksi, sillä jos Interpol olisi puoliksikaan niin viihdyttävä tekele kuin Ravensburgerin pahviboksi, olisin todennäköisesti jaksanut metsästää pelistä ne helpohkot viimeiset saavutukset. Käsite pakkopulla sai läpipeluun jälkeen mielessäni aivan uudenlaisen merkityksen. En muista milloin viimeksi olisin joutunut moiseen tylsyydensietokoetukseen pelin – viihdetuotteen – parissa.

Mikäli jaksoit lukea tähän asti, sinua saattaa kiinnostaa, mitä tämmöisessä tuomiopäivän tekeleessä sitten on sisältönä. Peli-idea on suorastaan typerryttävän yksinkertainen. Ruudulle tällätään erilaisia kuvia, jotka ovat täynnä kaikenlaista satunnaista rompetta aina avaimista kitaroihin ja norsuihin. Pelaajan tehtävänä on löytää kuvasta kahdeksan tiettyä objektia löyhän aikarajan sisällä. Minkäänlaista strategista salapoliisitouhua on turha odottaa, sillä etsittävät kohteet ovat täysin järjettömiä ja täysin järjettömissä paikoissa. Pahimpiin tilanteisiin tarjotaan suurennuslasia. Ihan hyödyllinen kapistus, jos kuvien matala resoluutio ei vesittäisi okulaarin käyttöä kokonaan. Mutta suttuinen ulkoasuhan on videopelissä vain pikkufiba. Onhan?

Juonipuolella mennään samoilla huuruilla. Kovasti muka jahdataan jotain rikollisporukkaa ympäri maailmaa, ja ennen jokaista komennusta kerrotaan, miksi juuri tämä heppu on tärkeää saada kiinni. Rikollisten kyttääminen ja johtolankojen etsiminen voisi olla itsessään ihan hauskaa, mutta Interpolin "löydä kolme kissaa ja aurinko"-klikkailu on niin kaukana vorojahdista kuin tulla ja taitaa. Valitettavasti edes moninpeli ei tee hommasta yhtään mukavampaa, vaikka tiimiin voikin liittyä joko samalta koneelta tai netin välityksellä. Kaiken kaikkiaan Interpolista täytyy tietää vain yksi seikka; se kuuluu XBLA-kirjaston pohjamutaan. Kahdeksansadan pisteen hinta lähentelee törkeää rikosta, ja ennemminkin sitä pitäisi tutkia jonkin virkavallan organisaation taholta.

 

Galleria: 

Kommentit

Hahaha, loistava arvio. :D

Tuli demoa kokeiltua. Kokeilu kesti kaikkineen kaksi minuuttia. Poisto mukaanlukien.

Mikrobitissä 3/5 ...

Rikollisen tyrmäävä arvostelu Healttilta. :)

Interpol on leppoisa ja pikkukiva tuotos. Eihän kyse ole kuin pelkästä etsimisviihteestä, mutta sellaisenaan se toimii ja silmiä saa pyörittää ruudulla tiheästi. Ei tätä montaa tasoa putkeen halua/jaksa pelata ja hintana 800 pinnaa on pikkaisen liikaa, mutta pieninä annoksina peli oli hyvää vaihtoehtoviihdettä räiskintäpelien keskellä. Vaimokekin tykkäsi ja pelasi myös läpi.

*** (eli kolme tähteä viidestä)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi