Näytöllä lentelee kirjaimia, joihin yritän epätoivoisesti osua oikeaan aikaan. Joidenkin kappaleiden biitti on lähes tappava, kun taas toisten biisien tahtiin voi nyökkäillä tasaisesti vaikkeikaan rauhallisesti. Hitaampi tempokin vaatii zenmäistä keskittymistä ja Bruce Leen refleksejä. Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix näyttää oikein söpöltä ja kevyeltä rytmipeliltä, mutta sitä ei pidä missään nimessä aliarvioida.

Mega Mixin pääosassa on perinteinen arcade-pelitila, jossa edetään painelemalla nappeja musiikin tahtiin. Erikseen Switchille kehitetty Mix Mode puolestaan hyödyntää Joy-Conien liikkeentunnistusta. Lite-omistajana en valitettavasti itse päässyt testaamaan tätä hauskalta vaikuttavaa ominaisuutta.

Yli sadan laulun valikoimaan on lisätty kymmenen täysin uutta kappaletta. Lisäksi mukana on uusia tapoja räätälöidä itse vocaloid-päätähtiä.


Mikun ja ystävien pukemiselle on omistettu oma valikkonsa, josta löytyy jos jonkinlaista vaatepartta ja asustetta.

Helvetti on täynnä amatöörimuusikoita – ja Extra Extreme -vaikeustasoja

Lähestyin Megan Mixiä huolettomin aattein. Kuvittelin naputtelevani voittoisasti biisin kuin biisin toisella kädellä jäätelöä syöden. Vocaloid-rytmipelin pirullinen hankaluus löi ällikällä. Jopa normaali vaikeustaso voi olla julma haaste. Joillekin kappaleille on valittavissa Extreme- ja jopa Extra Extreme -vaikeus, jotka vaativat jo lähes epäluonnollista reaktiokykyä.

En häpeä myöntää nöyrästi, etten ole päässyt ensimmäisiä säveltapailuja pidemmälle normaalia vaikeustasoa korkeammissa haasteissa. Asiaa ei edesauttanut se fakta, että kyseessä oli ensimmäinen Nintendo Lite -pelini, eikä ohjainnappuloiden järjestys todellakaan tule vielä selkäytimestä.

Jos teillä on musiikkia, joka ei soi, niin antakaa soida!

Pääosassa on tietysti musiikki. Mukana on pehmorokkia, tyypillistä vocaloidien j-poppia, balladeja ja jotain siltä väliltä. Pelaajat voivat tehdä omia mukautettuja soittolistojaan tai yksinkertaisesti valita suosikkiraitojaan omalle suosikkiosiolleen.

Alussa omaan korvaan samalta kuulostavien biisien nyanssit alkoivat avautua pikkuhiljaa. Kun oikein pinnistää, huomaa mukaan mahtuvan useita musiikin alalajeja: Monet Miku-laulut ovat omalla tavallaan jazzahtavia (On the Rocks), metalliin kallistuvia (Tengaku) ja jopa R&B-henkisiä. Oma suosikkini Tokyo Teddy Bear asettuu jonnekin synkkään emogenreen, mutta menee myös helposti jalan alle. Nappeja voikin siis painella yllättävän monipuolisen sävelmaailman tahtiin.

Mega Mixin teemakappale Catch The Wave on ilahduttava banger. Sen pelattavan version sangen herttaisessa animoidussa musiikkivideossa nähdään Miku vocaloid-ystävineen matkustelemassa ympäri maailman.

Yksinkertaisen hyvää ajanvietettä

Periaatteessa Mega Mix toimii seuraavalla kaavalla: Pelaa samoja biisejä kerta toisensa jälkeen, täydellistä suoritus kaikilla vaikeustasoilla, ja pue Mikun jengille uusia asuja. Äläkä unohda muotoilla kampauksia! Siinäpä se. Maininnan arvoista on ainoastaan Switchille mahdollistettu ihan oman t-paidan suunnittelu. Tätä muotiluomusta voi sitten käyttää missäpä muuallakaan kuin musiikkivideolla.

Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix kolahtaa varmasti j-popista nauttiville. Viihdyttävimmäksi elementiksi nousee omien ennätysten rikkominen. Moninpeli Just Dancen tapaan toisi mukaan sosiaalisen ulottuvuuden, jota jäin tällaisessa bilepelintapaisessa kaipaamaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi