Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Tämä arvostelu on aiempia Metal Geareja pelaamattoman suusta:

Minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia peliä kohtaan. Mitä joskus muinoin katsoin jonkin pelitapahtuman (E3?) yhteydessä gameplay-videota pelistä itse Hideo Kojiman opastamana, peli vaikutti todella hyvälle, mutta sittemmin odotukset 'jäätyivät'. En odottanut peliltä mitään, en ollut pelannut aiempia Metal Gear Solideja, mutta silti päätin mennä Giganttiin, ostaa pelin karskilla 59 euron hintalapulla ja kokea millainen peli oli kyseessä, miksi tätä niin hehkutettiin.

'Oh my God', olisin voinut sanoa, mutten sanonut. Ajattelin vain mielessäni, että "Jumaliste, täähän on aivan mahtava peli!". Ja niin se olikin. Mitä nyt olen pelannut Act 2:n alkusoittoihin asti, olen kokenut pelillisiä kokemuksia, joita en edes GTA IV:n kohdalla niinkään kokenut. Monta "Wwwhau..."-fiilistä koettu, ympäristöä, yksityiskohtia ynnä muuta tutkittu ja repeilty välivideoiden hauskalle huumorille. Grafiikka ylitti odotukset, aivan kuten GTA IV:n kohdalla. Joskus kritisoitiin kuinka seinien, autojen tai muiden asioiden tekstuurit ovat todella suttuisia tai jokin muu on vialla. Ei, en ole nähnyt mitään suttuisia tekstuureja. Varjostukset, kontrasti, hahmojen mallinnus ja kaikki grafiikkaan liittyvä on tehty tyylikkäästi. Sahalaitoja en ole huomannut yhtäkään, ja se, jos jokin, on hieno suoritus.

Vihollisilla ja esineillä on myös toimivat fysiikat ja teknilliseltä osalta MGS4 onkin suoriutunut suurin piirtein joka osa-alueella mallikkaasti. Ainoa valituksen aihe voisi olla tekoäly, mutta senhän voi ymmärtää, jos käyttää vähän mielikuvitustaan; MGS4:n sotilaathan ovat tietokonetekoäly Systemin ohjaamia. System, kaikki siihen liittyvä ja koko tarina itsessään on hyvin kiehtova ja mielenkiintoinen. Välinäytöksiä on kovin runsas määrä, mutte niiden pituuksia on selvästi liioiteltu. Jopa tällainen aiemmille Metal Gear Solideille vieras pelaaja katsoo hyvin mielellään näitä näytöksiä, joita voi halutessaan vaikka pysäyttää tai skipata kokonaan, jolloin tosin menettää suuren osan juonta. Näytöksiä on normaalipeliin verrattuna paljon, mutta ne kestävät sopivan kauan, eivät lainkaan yhden elokuvan verran...

En ole pelannut peliä vielä paljoakaan, mutta voin todeta kyseessä olevan huippupeli, PS3:n ehdottomasti paras peli. Uudet parannukset ja ominaisuudet, OctoCamo, ympäristöön sulautuva maastopuku, FPS-kuvakulma ja paranneltu kamera, aseiden runsas määrä ja niiden muokkaaminen, nettipeli, Metal Gear Online, jota en tosin ole vielä kerennyt kokeilemaan ja kaikki pienimmätkin ominaisuudet ovat hyviä. Pelillä on varmasti myös paljon uudelleenpeluuarvoa yrittäessä mennä peliä vaikkapa läpi vaikeimmalla vaikeusasteella tietyn aikarajan ja rajoitusten puitteessa ja tietenkin aika kuluu myös kivasti nettipelissä, joka on myös varmasti viihdyttävä.

HYVÄÄ:

+ Graafisesti komea ja pyörii sulavasti
+ Äänimaailma, kaunis musiikki
+ Hyvin toimivat kontrollit
+ Paljon pelattavaa, tehtävää ja keräiltävää
+ Vaihtelevat kentät
+ OctoCamo yms. hienoudet
+ Mielenkiintoinen tarina
+ Varsin pitkäkestoinen peli
+ Metal Gear Online on ihan mukavaa viihdettä
+ Beauty & Beast -ryhmän seksikkäät hahmot (uh, Raging Beauty)

HUONOA:

- MGO:ssa vain yksi hahmo per konsoli
- Nettipelin account-sähellykset
- Paikoittain huono tekoäly
- Fysiikat voisivat olla paremmat (joskin välillä ne toimii hyvin)

LYHYESTI:

Upea peli, josta ei kuitenkaan saa kaikkea irti, jos ei ole pelannut aiempia Metal Geareja. Välinäytökset ovat ainakin itselleni aivan liian päätähuimaavan pitkiä.

Kirjaudu kommentoidaksesi