Prince of Persia

Näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä... mutta:

Taistelut ovat totaalisen onnetonta suossa rämpimistä ja viholliset kestävät taistelusysteemin yksiulotteisuuteen nähden aivan liikaa. Kankeaa ja tahmeaa kuin mikä. Tarjolla on mahdollisuus lopettaa taistelu nopeasti asettumalla taistelemaan siten, että vihollinen voidaan tiputtaa korokkeelta tai vastaavaa. Ongelmana kuitenkin on, että asetelmiin pääseminen on kaikkea muuta kuin akrobaattista. Kahden hahmon komboilu on periaatteessa ihan hyvä idea, mutta Ubisoftille tuttuun tapaan homma toimii vain puolittain. Kamera jää monasti toiminnasta jälkeen typerien skriptattujen taistelutapahtumien vuoksi ja palaa usein vasta kun vihollinen jo pieksee pelaajaa täyttä häkää. Usein pelihahmon ja kameran väliin osui myös esteitä jolloin hahmoa ei näe ollenkaan, eikä taisteluissa voi kameraa jostain syystä liikuttaa. Systeemi olisi tarvinut paljon hiontaa.

Peli on käytännössä on-rail-loikkimista. Reitit ovat ohjattuja, eikä varsinaisesta tutkimisesta ole missään tapauksessa kyse - ei sillä, että joskus PoP-peleissä olisi ollut. Reiteillä ei voi improvisoida yhtään ja kamera yrittää kaikkensa ettei reittejä aina hahmota etukäteen, vaan opitaan virheiden kautta. Pitkiä pomppimisosioita ei kiinnosta kokeilla montaa kertaa. Kyse on tavallaan QTE-tyyppisestä pelaamisesta jota ikävä kyllä pelistä myös löytyy runsaasti. Käsittämätöntä kuinka kameraa ei saa kontrolloitua miten haluaa ja paljon tarvittu First Person View loistaa poissaolollaan eikä tietyn pisteen ylitse näe ylös eikä alas.

Lukuisten epäkohtien, pelaajan rankaisun, kameran kehnouden ja putkijuoksun vuoksi sitä toivoo, että ymmärtäisivät hyödyntää Assassin's Creedin mekaniikkaa ja pelitapaa seuraavassa Prince of Persiassa.

Hirveä, mutta nätti peli tämä.

Kirjaudu kommentoidaksesi