NHL 12

NHL -pelisarjan uusin, ja tietysti parhain osa NHL 12 valloitti pelikauppojen hyllyt 9.9.2011.

NHL 12 tarjoaa mainion pelielämyksen, mutta toisaalta siinä on myös paljon pelattavuutta häiritseviä glitchejä. Esimerksi glitch-ranneveto saattaa upota siniviivalta häkkiin, kun sitä kunnolla veivaa. Tulee mitä ihmeellisimpiä maaleja, ja tietokoneen ohjaamat maalivahdit tekevät ihmeellisiä ratkaisuja

Pelimuodot ovat EA Sports Hockey League, Hockey Ultimate Team, jossa kerätään korttien avulla joukkue, johon saa pelaajia mistä vain liigasta, Be A Pro, jossa yritetään nousta yhdellä pelaajalla juniorisarjoista huipulle, Online -ottelu, jossa pelataan tietokoneen arpomaa vastustajaa tai ystävää vastaan, Winter Classic ulkoilmaottelu, Be A Legend, jossa yritetään luoda samanlainen ura, kuin jollain pelin legendoista, kausimuoto, Be A GM, jossa toimitaan NHL -joukkueen toimitusjohtajana, turnauspelimuoto, playoff-peli ja tietysti tavallinen ottelu tietokonetta vastaan.

Kuningaspelimuoto EASHL tarjoaa mainion pelielämyksen, kun kaksi kuudella pelaajalla pelaavaa joukkuetta pelaavat vastakkain tiukan väännön. EASHL:ssä on tarkoitus pelata joukkueiden välisiä otteluita, joissa jokaista kuutaa pelaajaa ohjaa eri henkilö (tai tietokone). Tietokonepelaajien kanssa EASHL on melkoista räpellystä, mutta voittaa mielestäni 1vs1 pelit mennen tullen.

Pelin "suuret" uudistukset Winter Classic ulkoilmaottelu, ja Be A Legend mode sekä Legendat jaksavat innostaa vain hetken, jonka jälkeen ne unohtuvat tyystin. EA Sports Action Tracker on loistava uudistus, sen avulla voi tarkastella pelin aikana esimerkiksi laukaisukarttaa, ottelussa tehtyjä maaleja, laukauksia tai taklauksia.

Pienet uudistukset; maalivahdin töniminen, varusteiden irtoaminen, maalivahtitappelut, Signature Traits, joka tarkoittaa, että jokainen pelaaja on oikeanlainen (esim. Steven Stamkos laukaisee "onetimerit" polveltaan.) ja fysiikkamoottori ovat onnistunet mainiosti. Be A Pro ja Be A GM uudistukset taas eivät ole menneet merkittävästi eteenpäin ja offlinepelaaminen on surkeaa onlinepelaamiseen verrattuna.

Jos peliä verrataan edeltäjä NHL 11:sta, se näyttää enemmän jääkiekolta eivätkä pelaajat ole sätkynukkeja. Kiekon liikkeessä ja pelaajien fysiikassa on silti paljon parannettavaa, taklaukset eivät onnistu kunnolla ja mailannostot ovat kasvaneet kohtuuttomiin määriin edelliseen painokseen verrattaessa. Maalivahdit eivät ole enää robotteja, vaan maalit ovat realistisempia ja maalivahdin päälle voi liukua ja maalivahtia tuuppia. Selostus on edelleen hengetöntä, eikä tuo hienoa jääkiekko-ottelun tuntua kotisohville. Offlinepelaaminen ei ole mennyt maailman parhaan jääkiekkopelin tittelin edellyttämälle tasolle, vaan se on lähinnä tappavan tylsää trophyjenhankintaa.

Suosittelen peliä onlinepelaajille ja useita kertoja viikossa peliä pelaaville aktiiveille, jotka kiinnittävät huomiota pieniin uudistuksiin. Silloin tällöin kavereiden kanssa pelaavat voivat jättää tämän painoksen välistä ja odottaa, jos NHL 13 toisi paremman pelielämyksen.

Plussat:

- Uudistettu fysiikkamoottori
- Uudistetut maalivahdit ja niiden tappelut
- Aidot pelaajat ja varusteiden objektiivisuus
- Be A Pron näppärät pikku-uudistukset
- Action Tracker

Miinukset:

- Peliä häiritsevät bugit ja epärealistiset maalit
- Köyhä Offlinepeli
- Taklauksien ja fyysisen pelin vähyys
- "Sinut on kirjattu ulos EA:n palvelimilta" ja tilttaukset

Kirjaudu kommentoidaksesi