Halo 4

Graafisestihan peli oli upea. Joka paikka on kuorrutettu valotehosteilla ja ympäristöt ovat kuin suoraan konsepti taiteesta vedettyä (joskus konseptitaidetta nähdessä toivoo, että peleissäkin olisi samaa loistoa).Graafisen annin kanssa vähintään yhtä tasokas äänimaailma luovat uskomattoman hyvin tunnelmaa. Musiikki ihan hyvää ja varsinkin loppupuolella sopii erinomaisesti toimintaan.

Itse toiminta on pitkälti sitä samaa vanhaa. Covenant soturit pistävät kuitenkin ehkä enemmän kampoihin ja uudet viholliset onnistuvat olemaan riittävän erilaisia ja niistä alkoi pitämään yhä enemmän, vaikka ensin tuntuivatkin hieman tylsiltä. Ajoneuvo-osiot pidetään kohtuu lyhyinä ja ne rytmittyvät sopivasti muun taistelun väliin.

Vaihtoehtoisia etenemis muotoja pyritään tarjoamaan, kuten mahdollisuus käyttää bansheeta ( vaikkakin ikävä kyllä vähän liiankin heikko verrattuna edeltäjiinsä) Vaikutus uudelleen pelaamisarvoon jää kuitenkin nähtäväksi, kun peliä pääsee testaamaan cooppina.

Tarina ei itsessään ole mikään erikoinen, mutta tuo mukavasti esille Chiefin ja Cortanan kumppanuutta. Erityisen hienoa pelissä oli juuri se, että se onnistui tuomaan todella paljon uutta sarjaan ja silti säilyttämään halon ydin mekaniikat entisellään. Halo-kaanonia käsitellään erinomaisesti todennäköisesti juuri siksi koska sitä viedään niin vaudilla eteenpäin , eikä vanhaa ehditä sotkea. Hienoa oli kuitenkin nähdä että kirjojen tarina on sovussa pelin kanssa.

Kaiken kaikkiaan on hieno nähdä kuinka 343 otti sarjan omakseen ja kohteli sitä paremmin kuin Bungie enään tuskin olisi enään pystynyt.

Kirjaudu kommentoidaksesi