Assassin's Creed III

Mitä lähemmäs nykyaikaa Assassins Creedissä päästään, sen vähemmän siinä tuntuu olevan taikaa.

Se ei tietenkään ennen pelin antamista ollut ensimmäinen mielipide, mutta viidessä illassa läpi tahkonneena voin samaistua tuon ajan intiaanien ahdinkoon. Peli ei täytä millään osa-alueella edellisten Assassins Creedien taistelusaappaita ja edellisten osien hienot viilaukset loistavat poissaolollaan.

Pelin tarinan kolme ensimmäistä lukua luo tarinalle omaa mystiikkaa tutoriaalin merkeissä, mutta kun tutoriaali jatkuu vielä muutaman luvun verran alkaa minunlaiseni Assassins Creed -veteraani haukotella. Peli ei tunnu ottavat tuulta alleen, vaan päähenkilö tuntuu laiskoine taisteluliikkeineen todellakin assassiinioppilaalta.

Varsinkin Ezion trilogiassa (AC2, AC:Brotherhood ja Relevations) erilaisia hahmoja vastaan piti käyttää erilaista taktiikkaa (lyönti, väistely tai torjunta), hoitaa tämä Amerikan natiivi homman tylsästi kahden napin rämpytyksellä.

Ja koska taistelut ovat pelissä niin hitaan rasittavia, ei pelissä tunnu olevan mitään motivaatiota lähteä katoille ärsyttämään punatakkeja, vaan nopeiten paikasta A paikkaan B pääsee juoksemalla kivisiä katuja.

Pelin meritaistelu tuo hienon lisän, mikä lienee ollut myös syy tulevaan merirosvoilu-jatko-osaan, mutta tuntuu amerikan sisällissodassa hieman irtonaiselta.

Pelin suurimmat ongelmat syntyvät pelin suunnittelussa. Pelissä kuljetaan paljon eri karttojen välillä, mikä aiheuttaa sen, että päähenkilön seisoskelua latausruuduissa saadaan katsoa jatkuvasti. Pikasiirtymisen epäloogisuuden vuoksi joskus jopa muutamien sekuntien välein.

Pelissä oli myös hämmennystä aiheuttavia satunnaisia outoja bugeja, sekä epäselviä peliosuuksia, joten oli todella yllätys, että peli oli tullut ulos Ubisoft Montrealilta, joka oli myös kaikki aikaisemmat Assassins Creedit toteuttanut.

Siinä missä Altair ja Ezio olivat määrätietoisia assassiinejä, oli Connor täysi uuvatti, joka tuhosi tietämättömyydellään ja hölmöydellään kaikki mitä aikaisemmat assassiinit olivat saaneet aikaan.

--
Arvostelijalta meni pelin päätehtävien läpäisyyn viisi iltaa, joista jokainen oli toistaan tuskaisempi.

Kirjaudu kommentoidaksesi