Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Älä sammuta laitetta ennen kuin asennus on valmis. Tuttu varoitus, mutta ei kai sillä oikeasti ole mitään seurauksia. Eihän?

Wii U:n julkaisu Pohjois-Amerikassa ei ole sujunut kaikilta ihan oppikirjan mukaisesti. Noin gigan kokoisen päivityksen asentumisen keskeytyminen sähköjen katkeamisen, virtapiuhan irroittamisen tai verkkoyhteyden kaatumisen johdosta on hajottanut useita uutuuskonsoleita.

Tunnetuimpana tapauksena LA Times -lehden toimittajan Ben Fritzin Wii U alkoi jumittamaan ja kieltäytymään pelien pyröittämisestä sen jälkeen, kun hän oli sammuttanut laitteen kesken asennuksen. Fritzin kertoman mukaan hänen ilmoituksen jälkeen ovat myös monet muut viestittäneet Twitter-palvelussa samanlaisesta tragediasta.

Joidenkin uutuuslaitteen omistajien tarina on kuitenkin saanut onnellisen lopun synkistä ennusmerkeistä huolimatta. Ainakin Nintendo Life -sivuston toimittajan Morgan Sleeperin tapauksessa Wii U toimii edelleen moitteetta, vaikka laitteen virrat oltiinkin katkaistu kesken päivityksen asentumisen.

Kannattaa kuitenkin antaa Wii U:n päivittyä rauhassa, kunhan se ensin rantautuu Eurooppaan asti 30.11.

Galleria: 

Kommentit

"Tunnetuimpana tapauksena LA Times -lehden toimittajan Ben Fritzin Wii U alkoi jumittamaan ja kieltäytymään pelien pyröittämisestä sen jälkeen, kun hän oli sammuttanut laitteen kesken asennuksen"

Kuka idiootti sammuttaa koneen kesken asennuksen? Sille ei voi mitään jos sähköt menee poikki, mutta jos itse sen sammuttaa niin oma moka.
Se on astetta pahempi homma jos kone voi hajota jo pelkästään siitä, että päivityksen lataus netistä keskeytyy. Eikös ainakin boxi ja ps3 ensin lataa päivityksen kokonaan ja sitten vasta asentavat sen. Tosin itse olen ollut siinä uskossa, että myös boxista tai plesestä voi tulla ns. tiiliskivi jos sähköt katkeaa siinä vaiheessa kun sitä päivitystä ihan oikeasti jo asennetaan.

Ei se kuulkaa aina ole niin itsestään selvää että voi koneen jättää päälle lataamaan päivitystä. Juosten kustua touhua kun pakotetaan lataamaan (julkaisupäivänä) gigan kokoinen tiedosto, kaikilla ei ole käytössä 100/100m kuitua ja mitenkähän noi palvelimet on kestänyt N määrän latauksia.

Gigan paketin lataus ei kuitenkaan tule ihan hetkessä ja jos linjoilla on ruuhkaa, saattaa tuossa kestää x kauempaa. Varsinkin tilanteessa jossa konetta ei vain voi jättää päälle, tyyliin pakko lähteä töihin eikä konetta voi jättää päälle (oletuksella että päivitystä on ladattu x-tuntia). Mitä teet? Jätätkö laitteen päälle ja otat riskin, että konsoli sytyttää tulipalon ja polttaa kämpän / talon tuhkaksi / joku lemmikkieläin tykkää sähköjohdoista ja popsii johdon aiheuttaen oikosulun ja sen tulipalon / muuta mukavaa, vai sammutatko koneen.

kun se päivittää itseä niin eikö siinä sitten ole mitään ilmoutusta että nyt on päivitys meneillään ja älä katkaise virtaa ?

Kyllähän paskamyrsky olisi valmis jos esim. Sonyn uutuuslaitteeseen pakotettaisiin vaatimaton gigan päivityspaketti julkkisupäivänä. Ilman muuta olisi Sonyn vika, että laitteen voisi ylipäätään sammuttaa kesken päivityksen...

Tosin tänä päivänä näistä laitteista on tullut sellaisia kerma*piip*, joiden kehitysaikataulut ovat todella tiukkoja ja iso osa softaa saadaan "viimeisteltyä" vasta sen jälkeen kun rautaa pitää tulla tehtaasta jo ulos. Joskin tänä päivänä tämä viimeistely kestää ikuisuuksiin (vrt. jatkuvat järjestelmäpäivitykset, kiitti vaan Microsoft).

Omin silmin GameCube on viimeinen todellinen pelikonsoli. Se toimi vieläkin samalla päivitysversiolla kuin 2002 paketista ulos tullessaan. Nämä nykyiset... Voi voi... Oleppa kuukausi pelaamatta, niin kyllä naurattaa laittaa konetta päälle sen jälkeen...

Nintendo avasi pelin julkaisupäivän päivityksellä... Sonyn PS4 katastrofia odotellen ;)

Huutonaurua gigan päivitykselle. Pahempaa puppelointia kuin Sonyn firmispäivitykset. Eikös Nintendon pitänyt olla juuri tällaisia vastaan?

Wii oli alusta asti erittäin laadukkaasti toteutettu konsoli. Wii U vaikuttaa olevan toista maata.

Voihan se Windowsikin hajota, jos kesken päivitysten asennuksen sulkee koneen. Eri asia toki, että Windowsin korjaaminen on kotona hieman helpompaa.

Ja mitä tuohon päivityksen kokoon tulee niin ostin tammikuussa ps3+gt 5 paketin ja kun halusin alkaa pelaamaan gran turismoa niin siellä odotti yli 3gt päivitykset. Pelkkä spec 2.0 vie jo yli gigan. Ei ladata hetkessä tuollaista meitsin pari megaisella yhteydellä ja koneellahan ei voi tehdä yhtään mitään niin kauan kun lataus on käynnissä.

"Wii oli alusta asti erittäin laadukkaasti toteutettu konsoli. Wii U vaikuttaa olevan toista maata." Häh.......ai siksi, koska ei saa katkaista virtaa kesken päivityksen?

xevious, vähintään gigan kokoinen julkaisupäivitys, joka sisältää oleellisia toimintoja ja jonka lataaminen ja asentaminen kestää kohtuuttoman kauan, ja joka voi hitauden vuoksi vaikuttaa jääneen jumiin. Näin kävi esimerkiksi uutisessa mainitulle Ben Fritzille:

http://kotaku.com/5961577/bummed+out-wii-u-owners-vent-on-twitter-during...

Gonintendo blogissa pohdittiin, että voiko internet yhteyden pätkiminen aiheuttaa konsolin rikkoutumisen ja lukijakommenteissa oltiin sitä mieltä että ei voi, kone jatkaa myöhemmin lataamista siitä mihin se jäi. http://www.gonintendo.com/?mode=viewstory&id=190934

PS3 ei aikanaan tullut tuon huoltovalikon kanssa. Jos meni virrat, niin kone oli brikattu.

"Kuka idiootti sammuttaa koneen kesken asennuksen?"

Noh vaikka muksu. Meillä on muksu oppinut käynnistämään ja tavallaan myös sammuttamaan konsolit eikä kaikkeen aina ehdi. Kaveri sammutti aika vasta 360:n kesken päivityksen, mutta mitään ei onneksi sattunut (mistä olen oikeastaan yllättynyt, tietääkseni oikein asensi jotain).

"Kyllähän paskamyrsky olisi valmis jos esim. Sonyn uutuuslaitteeseen pakotettaisiin vaatimaton gigan päivityspaketti julkkisupäivänä."

Noh totta kai. Mutta Nintendo on tuttuun tapaansa aina se tarinan symppis.

Iso päivitys = ok(ish)
Account sidottu yhteen koneeseen = not ok!

Ihan vain sen takia, että nykyinen elektroniikka on suunnilleen kertakäyttökamaa. Jo on kumma että pitää uuden koneen lisäksi ostaa kaikki pelitkin uudestaan! Jää ostamatta kunnes korjaavat tuon hirveyden.

"Account sidottu yhteen koneeseen = not ok!"

Eikö tästä olla ikään kuin luvattu että asia muuttuu jossain vaiheessa, koska onhan tunnus tietysti saatava toiseen laitteeseen jos vanha esim. hajoaa tms. Ainahan joku maanantaikappale osuu Nintendollekin.

Yleisesti kuitenkin saadaan kiittää hakkereita sun muita siitä että nämä tunnuskohtaiset jutut menevät entistä tiukemmalle kun seuraavaan sukupolveen nyt siirrytään (tai nyt periaatteessa siirryttiin). Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tavallinen pelaaja joutuu sijaiskärsijäksi välillä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi