Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa brutaali Mortal Kombat X

Vuonna 1992 ensiesiintyneen Mortal Kombat -sarjan tuorein osa oli esiteltävänä Gamescom-messuilla. Vähänpä ovat vuosien varrella asiat muuttuneet, sillä Mortal Kombat X on äärimmäisen väkivaltainen, brutaali, tyly ja hauska. Luontevaa jatkumoa pitkäikäiseen taistelupeliperheeseen siis.

Tekijätiimi NetherReal Studios on jo aiemmin kertonut muutamien vanhojen tuttujen hahmojen palaavan taisteluareenalle vuosien hiljaiselon jälkeen. Tutun köörin jatkeeksi on paljastettu neljä täysin uutta hahmoa: Cassie Cage, D'Vorah, Kotal Kahn sekä Ferra/Torr. Johnny Cagen ja Sonya Bladen tytär Cassie on perinteisempi taistelijatar, kun taas D'Vorah voi hyödyntää taistelussa hallitsemiaan hyönteisiä. Pelattavassa demossa olleet tuoreet tappelupukarit jäivät silti kiistatta seinäruusuksi, sillä mitäpä Mortal Kombat olisi ilman legendaarisia Sub-Zeroa sekä Scorpionia?

Taisteleminen on edelleen perinteikästä sivuttain etenevää selkäsaunomista, jossa kunniakoodistoa noudattavan rooliksi jää lehdellä soitteleminen. Iskut irtoavat nopeasti, eivätkä miehisyyden kehtoon osuvat potkutkaan ole ennenkuulumattomia. Vastaan asettunut toimittajakollega osoittautui välittömästi pitkän linjan Mortal Kombat -faniksi, joten oli helppoa huomata kuinka nopeasti kokenut konkari pääsee uutukaiseen sisään. Hahmoista riippumatta energiapalkkini nollautui nopeammin kuin kehtaan edes myöntää.

Samoin kuin tekijätiimin Injustice: Gods Among Usissa, myös Mortal Kombat X:ssä voi hyödyntää ympäristöä. Taitava pelaaja loikkaa seinästä iskujen ulottumattomiin, taustalla huojuvan puun oksaa hyödyntämällä saa aiheutettua entistäkin tehokkaamman läimäisyn ja niin päin pois. Toinen pelaajan huomiota vaativa uutuus on hahmojen taistelustrategia. Jokaista mätkijää on siunattu kolmella erilaisella tyylivariaatiolla, jotka eroavat toisistaan pienin vivahtein aina ulottuvuudesta erikoisiskuihin. Esitellyssä pätkässä esimerkiksi Scorpion oli saatavilla kahta miekkaa heiluttelevana ninjutsuna tai manalasta minioneita noituvana paholaisena. Systeemin syvällisyys ei muutaman ottelun otannalla vielä täysin auennut, mutta toimiessaan siitä irronnee hupia pitkäksi aikaa.

Muutamat lisäniksit tuntuvat piristäviltä uudistuksilta, mutta niin vain presentaatiossa näyttävästi esillä olleet Fatality-iskut varastivat päähuomion. Viimeistään niiden kohdalla on todettava, että äärimmäinen väkivalta voi olla oikein tehtynä erittäin hauskaa. Kun vihollistaistelijan suolisto revitään esille ja päähän porataan laserkatseella reikä, ollaan ehdottomasti K18-leiman ytimessä. Selkärangan naksahtelut, poksahtelut ja katkeamiset eivät nekään jätä kylmäksi. Samalla teos vie väkivaltaisuuden kuitenkin niin naurettaviin mittoihin, ettei sitä voi enää ottaa tosissaan.

 

Väkivaltaa korostaa pelin komea ulkoasu. Yksityiskohtien määrä on melkoinen, ja taistelutantereetkin näyttävät lievästä mielikuvituksettomuudestaan huolimatta upeilta. Ruudunpäivitys pysyy mätkinnän villeimpinäkin hetkinä tasaisesti 60:n hujakoilla. Täysi teräväpiirto on toki nykyisellään taistelupeleissä vakiintunut käytäntö, mutta yhtä kaikki Mortal Kombat X näyttää ja kuulostaa todella hyvältä.

Mortal Kombat X vaikuttaa lyhyellä ensikosketuksella sarjansa ehdalta vesalta, joka muutamien lisäjippojen kanssa tarjoaa oivallisen väkivaltaista mätkintää. Taidolla pötkitään pitkälle ja vihollistaistelijan ruumiin täydellinen tuhoaminen Fatality-iskulla on nautinnollista. NeatherRealms ei ole lähtenyt keksimään pyörää uudelleen, mutta tokkopa sitä sarjan fanit haluavatkaan. Verenjanoisten taistelijoiden kannattaa siis pitää silmänsä auki seuraavan Mortal Kombatin tiimoilta, kunhan se ensi vuonna ilmestyy Sonyn ja Microsoftin nykyisille sekä vanhemmille konsoleille.

Mortal Kombat X julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle vuonna 2015.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi