Gamescom '14: Ennakossa Hellraid

Puolalainen Techland tunnetaan parhaiten ristiriitaisia arvioita saaneesta Call of Juarez -sarjastaan sekä Dead Island -zombihurvittelun ensimmäisestä osasta. Nyt pelitalo loikkaa tyystin erilaisiin maisemiin ensi vuonna julkaistavalla Hellraid-roolipelillään.

Hellraidia esiteltiin meluisan messuosaston keskelle rakennetussa pienessä, pimennetyssä huoneessa kahden kehittäjän kera. Nimettömiksi jääneet kehittäjät tuntuivat häpeilevän pelinsä hieman keskeneräistä olemusta lukien ennalta kirjoitetut fraasit suoraan paperista. Myös esitelty demo kulki lähestulkoon kiskoja pitkin, eikä tarjonnut Techlandin aiemmille peleille ominaista vapaata pelimaailmaa muutamia satunnaisia peltoja lukuun ottamatta. Dying Lightiäkin pyörittävä pelimoottori ei päässyt oikeuksiinsa harmaissa ja hyvin geneerisissä vuoristomaisemissa. Kehittäjien vakuuttelujen mukaan maailma tulee laajenemaan vielä ratkaisevasti kehitystyön edetessä.

Pelaajan ohjastama hahmo ei ole sidottu tiettyyn hahmoluokkaan, vaan lukuisia kykyjä voi sekoitella kohtuullisen vapaasti oman mielensä mukaan. Heti alussa kykyjä voi lähteä kasvattamaan moneen eri suuntaan ja yhteensä tarjolla onkin satoja eri taitoja, joista saa aikaiseksi tuhansia eri yhdistelmiä.

Lähitaistelu sujuu Skyrimistä totutulla kaavalla, joskin kilpi näyttelee taistelussa suurempaa roolia. Kilvellä voi töniä vihollisia, raottaa niiden puolustusta ja päästä näin nopeasti niskan päälle taistelun tuoksinassa. Muutoin taistelu koostuu kevyestä ja voimakkaasta lyönnistä sekä reaktionopeutta vaativista vastaiskuista. Lisäväriä muuten tylsähköön ja monesti aiemminkin nähtyyn taisteluun tuo dash-ominaisuus, jolla hahmo voi pyrähdellä nopeasti ympäri taistelukenttää.

Lähitaistelun lisäksi pelaaja voi panostaa tuttuun tyyliin myös magiaan tai kaukoaseisiin. Esittelyssä nähtiin ainakin hyvin perinteiset jää-, tuli- ja sähköaseet. Kokonaisuutena Hellraidin tarjoama taistelumekaniikka ei tuntunut sisältävän mitään, mitä ei olisi nähty aiemmin roolipelien saralla. Kuitenkin kehittäjien mukaan laaja ja vapaasti kasvatettava taitopuu erottaa Hellraidin muista genren peleistä. Valitettavasti messuilla ei esitelty juuri tätä ominaisuutta.

Kokonaisuutena Hellraid tuntui lainanneen hyvin paljon Elder Scrolls -sarjan peleiltä. Taistelusysteemi ja yleinen tunnelma olivat pikaisen esittelyn perusteella kuin suoraan Bethesdan roolipelieepoksesta. Pois oli jäänyt näyttävä ja ennen kaikkea laaja vapaa maailma sekä runsas dialogi pelimaailman hahmojen kanssa. Nähtäväksi jää, kuinka Techland aikoo erottua edukseen roolipelien harmaassa massassa. Keskeneräisestä ja tavanomaisesta luonteestaan johtuen Hellraid ei jättänyt toistaiseksi odottamaan lisää.

Hellraid julkaistaan ensi vuoden aikana PC:lle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi