Iloa pilleristä. Ennakossa: We Happy Few

E3-messuilla ihastuttanut We Happy Few vie pelaajat vaihtoehtoiseen Englantiin, joka on yleistunnelmaltaan kuin Bioshockin ja Falloutin risteytys. Sensuuri kukoistaa ja harmoniaa pidetään yllä onnellisuuspillereiden avulla. Asiat näyttäisivät olevan hyvin, mutta mitä tapahtuu, jos pillerin jättää ottamatta?

Satunnaista iloa

Prologia lukuun ottamatta juoni loistaa vielä poissaolollaan ennakkoversiossa. Satunnaisesti luoduista elementeistä koostuva maailmakin on vasta puoliksi valmis, ja varsinkin alussa pelistä on vaikea saada minkäänlaista otetta. Pikkuhiljaa maailma avautuu ja saattaa imaista mukaansa. Yksin pelattava We Happy Few on varsin monipuolinen, sillä mukana on taistelua, hiiviskelyä sekä selviytymiselementtejä.

Ilahduttavasti satunnaisuus ulottuu pelialueen lisäksi myös tehtäviin, ja pääjuonta kuljettavat askareet voivat vaihdella eri pelikertojen välillä. Kolme kokeilua toi mukanaan kaksi eri variaatiota. Päätavoite pysyi samana, mutta välietapit olivat erit. Perimmäinen tarkoitus on päästä pakoon tuosta kummallisesta onnellisten ihmisten kaupungista.

Selviytymiselementit tuovat lisäjännitystä eriskummallisessa ympäristössä touhuamiseen. Ruuan ja juoman lisäksi pelaajan on pidettävä huolta riittävästä unen saannista sekä terveydestä, jos tauti sattuu iskemään. Mukana on myös toinen trendi-ilmiö craftaus eli nikkarointi, joka on tärkeässä osassa juonen etenemisen kannalta. Oleelliset varusteet on itse värkättävä ympäristöstä löytyvistä tavaroista, ja ajan kanssa päähenkilöstä kehkeytyykin varsinainen Niksi-Pirkka.

Eikö naama miellytä?

Tällä hetkellä pahasti keskeneräisen seikkailun parasta antia on tunnelma. Eri alueiden tunnevaihtelut tuovat mukavaa lisäpontta muuten melko suoraviivaiseen ja kuivakkaan etenemiseen. Tekoälyhahmot muuttuvat jopa agressiiviseksi pelaajaa kohtaan, mikäli tämän mieliala ei satu miellyttämään. Onneksi ei ole semmoista vaivaa, jota ei pillerillä saisi kuntoon. Kunnon turpakäräjiä on kuitenkin vaikea välttää, jos mielii pelin läpäistä.

We Happy Few kaipaa kipeästi lihaa luidensa ympärille, mutta jo nyt se osoittaa hyvän pelin merkkejä. Juoni kuntoon, lisää tekemistä, monipuolisuutta ympäristöön sekä hahmoihin ja suorituskyvyn parantamista, niin tässä voisi olla yksi ensi vuoden kovimmista peleistä. Aika näyttää pystyykö We Happy Few lunastamaan sille asetetut odotukset.

We Happy Few on tällä hetkellä Early Access/Game Preview-vaiheessa, eikä lopullista julkaisupäivää ole vielä annettu.

Galleria: 

Kommentit

En anna noille ikinä anteeksi ettei tule PS4.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi