Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Senja Littman

Animal Crossing, jota tässä onkin odoteltu Switchin julkaisusta lähtien. Toivottavasti söpöjen eläinystävien kanssa päästään leikkimään jo alkuvuodesta, mutta pahoin pelkään että odotuksestani tulee erittäin pitkä ja tuskainen. Himotuslistani kärkipäässä majailevat myös synkkä point and click -seikkailu Lorelai, kissojentäyteinen Mineko's Night Market sekä karmivan suloinen Little Misfortune. Edellä mainittujen lisäksi vuodestani tekisi täydellisen Pillars of Eternity -sarjan seuraavan osan julkistaminen. Takaraivossani jyskyttää kuitenkin tunne siitä, että sarja on kuollut ja kuopattu Microsoftin ostettua Obsidianin. Minulle kelpaisi niin ikään ihkauusi CRPG-peli, tai vaikkapa ilmoitus jatkosta vanhoille klassikoille, kuten Baldur’s Gate -sarjalle.

Petri Kataja

Tällä hetkellä mikään pelialaan liittyvä asia ei jaksa suuremmin innostuttaa tai odotuttaa. Toivottavasti ensi vuonna siis jostain takavasemmalta tulee jotain mielenkiintoista, mikä tempaisi mukaansa. Jos jotain nimikkeitä pitäisi listata, niin Firewatchin kehittäneen Campo Santon uutukainen, Egyptiin sijoittuva In the Valley of Gods vaikuttaa lupaavalta. Lisäksi Switchille tuloaan tekevä Fire Emblem: Three Houses on varmasti koukuttava teos. Fire Emblem -sarjan nimikkeet eivät ehkä kuvissa tai videolla ole sitä kiehtovinta asiaa ikinä, mutta ne ovat etenkin viime vuosina olleet todella laadukasta ja koukuttavaa pelattavaa.

Elokuvapuolella odotan mielenkiinnolla uutta Hellboyta, seuraavaa Avengers-rainaa, Artemis Fowlin muuttamista elokuvamuotoon sekä Kingman 3:a. Kaikki nämä ovat joko jatko-osia tahi muuten tuttuja nimikkeitä, mutta niitä isoimpia filmiyllätyksiä ei ikinä tiedä etukäteen. Kukapa olisi tiennyt Arrivalin olevan niin upea jo vuotta ennen sen julkaisua? Seuraavaa Tähtien Sotaa en muuten odota innolla. Enemmänkin kauhulla.

Petri Leskinen

Harvemmin sitä jaksaa enää odottaa pelejä. Toki on hienoa päästä käsiksi teoksiin, joista on nähnyt trailereita jo tovin, mutta ei sitä jaksa enää hype-junissa roikkua. In the Valley of Gods on myös omalla odotuslistallani, varsinkin kun Campo Santo majailee nykyisin Valven alaisuudessa. Toivon myös näkeväni lisätietoja Playdeadin tulevasta pelistä, sillä studion edellinen peli Inside on yksi tämän konsolisukupolven helmistä. Somerville on toinen lupaavalta vaikuttava projekti, jonka tausalla häärii Playdeadin perustajäsenen uusi firma. AAA-luokan nimikkeistä The Last of Us Part II on ehdottomasti tarkkailussa.

Jaakko Herranen

Saako vastata jokaiseen luukkuun Shenmue III? Minähän sen päätän, joten vastaan tähän: Shenmue III. Ryon kostotarinalle on pakko tulla jonkinmoinen päätös, ihan sama mikä pelin laatu loppupeleissä on. Toivoa kuitenkin sopii kahden ensimmäisen osan veroista tunnelmaa, vaikka graafisessa tykityksessä tuskin aivan nykynimikkeiden tasolle ylletäänkään.

Lähes yhtä paljon odottelen Marvel-leffakaanonin välitilinpäätöstä, kun Avengers: Endgame rymistelee teattereihin Captain Marvelin kera. Tämä on jotain suurta, joka on ollut tuloillaan jo reilut kymmenen vuotta. Ihan sama mistä näkövinkkelistä tätä siis katselee – Marvel-fanin vai ei – on kyseessä merkkitapaus elokuvahistoriassa.

Pelipuolella ne toiseksi suurimmat odotukset kohdistuvat ehkäpä Ori and the Will of the Wispsiin, olihan edellinen osa ehkäpä sukupolven kaunein ja ylivoimaisesti paras tasohyppely. Toivottavasti täydellistä konseptia ei ole lähdetty muokkaamaan liian rankalla kädellä, liika kikkailu nimittäin usein kostautuu jatko-osissa. Ihan konkreettista konsolirautaakin olisi kiva nähdä viimeistään E3-messuilla, vaikka uudet tehomyllyt näkevätkin päivänvalonsa mitä ilmeisimmin vasta 2020 lopussa. Itsehän ottaisin moiset vaikka heti.

Olli Ouninkorpi

Yksi pelihistorian hämmentävimmistä sarjoista viedään ainakin jonkinasteiseen päätökseen tammikuussa, kun Kingdom Hearts III:n veikeät vekkulit vilistävät pelaajien ruuduille. Odotan erityisellä innolla, ovatko käsikirjoittajat onnistuneet kynäilemään koherentin lopun tarinalle, jota on vuosien varrella pohjustettu ja kuljetettu mitä kummallisimmilla keinoilla.

Reilut pari vuotta sitten julkistettu samuraiseikkailu Ghost of Tsushima on yhä vailla julkaisupäivää. Tunnelmallinen ja näyttävä ulkoasu sekä menevän oloinen toiminta saavat toivomaan, että virtuaalikatanalla pääsisi sohimaan vielä tulevan vuoden aikana.

Kaikkein suurimmat odotukset sysään kuitenkin Sonyn harteille. Yhtiö ilmoitti marraskuussa, että se rikkoo lähes 25-vuotisen perinteen jättäytymällä kokonaan pois seuraavilta E3-messuilta. Eikä ihme, sillä Sonyn tämän vuoden E3-show oli kyllästetty ylipitkillä taideperformansseilla, joiden aiheuttama luppoaika sai yleisöltä ynseän vastaanoton. Ehkäpä japanilaisyhtiö päätyi tästä tuskastuneena kehittämään oman konseptinsa, johon ylimääräinen kikkailu sopii sutjakammin.

Tai sitten sieltä on vain tulossa tylsästi joku uusi konsoli.

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Luukku 18: Eiku... Vuoden takaisinvedot
>> Seuraava: Luukku 20: Trumpin New York ...ja ehkä vähä Hämiksen ja munki — Osa 3/3