Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Oletteko koskaan kokeneet sitä tunnetta, kun kokeilette jotain uutta mahtavaa asiaa ja mietitte kuinka olette voineet aiemmin elää ilman sitä? Jos nyökyttelitte tai vastasitte kyllä, niin ymmärrätte kokemuksiani langattomien Logitech g935 -kuulokkeiden käytöstä.

Vain pari risua

Hoidetaan isoimmat pikkuviat pois ensikättelyssä. Lightsync-ominaisuudet olisi voinut unohtaa tästä tuotteesta. Valmistajan logon ja kuulokkeen kuppien ympärillä olevan rinkulan saa välkkymään käyttäjän haluamalla tavalla Logitech G Hub -ohjelmiston avulla. Tämä valoshow on käyttäjälle täysin turha, koska sitä ei pääse käytön aikana edes kunnolla näkemään ja se nostattaa vain tuotteen hintaa.

Toinen pikkuvika johtuu osittain Windows 10 -käyttöjärjestelmästä. Ensimmäisenä testauspäivänäni Discordin asetusten kanssa venkslatessa tietokoneeni onnistui hukkaamaan kaikki ääniajurit. Ongelma saatiin onneksi korjattua, eikä mitään mennyt rikki. Kaveriporukassani tosin eräs totesi, että uusin Windows usein sekoittaa hänenkin ääniasetuksiaan, joten jäi vielä hämäräksi mikä ongelman sai minulla aikaiseksi. Tämän jälkeen en tosin enää uskaltanut kokeilla kuulokkeiden kolmea mahdollista makro-näppäintä, joihin voi asettaa erilaisia toimintoja vaikka Discordia varten.

Kuulokkeita ladataan usb-piuhan kautta

Kun laadukas ääni, mukavuus ja helppokäyttöisyys kohtaavat

Aiemmat kokemukseni langattomista kuulokkeista ovat olleet vähäisiä, joten olin kiinnostunut tietämään, kuinka käytännölliset langattomat pelikuulokkeet oikeasti ovat. Täytyy todeta, että lähes 190 euron hintalapulla on paljon katetta. Headset tuntuu mukavalta jopa allekirjoittaneen normaalia suuremman pääkopan ympärillä, ja langattomuus on helppo saada toimimaan konsoleilla sekä tietokoneella. Kuulokkeiden toisesta kupista löytyy usb-kytkennällä varustettu anturipalikka, joka mahtuu vastaavanlaiseen reikään konsolissa tai pc:ssä. Sitten tarvitsee vain työntää kuulokkeiden virtanappi päälle-asentoon, jolloin ne ovat käyttövalmiit. Ainoan poikkeuksen muodostaa Xbox One. Kyseinen laite vaatii ylimääräisen adapterin, jotta kuulokkeet suostuisivat yhteistyöhön Microsoftin konsolin kanssa. Laatikosta tämä ei valitettavasti käy ilmi, ja tutkittuani asiaa Logitechin sivuilta sain selville, että kyseessä oleva adapteri myydään erikseen. Tavanomainen käyttö on myös mahdolista 3,5 mm kaapelin ansiosta.

Kuulokkeen sisältä löytyvän anturin kytkettyessä usb-porttiin konsolissa tai tietokoneessa, ovat kuulokkeet käyttövalmiit.

Hieman erilaisia käytännön kokemuksia

Ensimmäinen pelikokeiluni G935-kuulokkeilla tapahtui kavereiden kanssa PlayerUnknown's Battlegrounds -matseissa. Vasemman korvan suunnalla headsetistä löytyy pikkuruinen mikrofoni, joka ainakin ystävieni mielestä puskee ulos menettelevää äänenlaatua. Kokeilin tuotetta myös suoratoistaessa. Palautteen mukaan äänenlaatuni oli verrattavissa Blue Yeti -mikrofoniin, jota olen käyttänyt aikaisemmin. On siis erittäin mahdollista, että tulokset vaihtelevat melko paljon tottumusten mukaan: Neuvotellako Overwatch -strategioita suoraan pelissä vai pitäytyykö pienempiin piireihin Skypessä tai Mumblessa?

Myös konsolipelaamisessa kuulokkeet olivat mainiot käyttää. En tässä ympäristössä päässyt käyttämään höpöttelychattia, koska en liiemmin nettimoninpelejä konsoleilla harrasta. Popitin kuitenkin onnellisena Persona 5 -rooliseikkailun kappaleita taistellessani synkissä luolastoissa.

Tilaa säästävä monitoimiratkaisu

Logitech g935 langattomat kuulokkeet toimivat erittäin hyvin sekä tietokone- että konsolipelaamisessa. Laitteen helppokäyttöisyyden vuoksi sitä on helppo suositella kaikille.

Kirjaudu kommentoidaksesi