Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Repos Productionsin taattua laatua edustavat pahviset pelikomponentit kortteineen näyttävät visuaalisesti upeilta. 7 Wonders Architectsin kauneus ei jää kuitenkaan pelkkään pintaan, vaan myös pelinkulku on taidetta jo itsessään.

Lyhyesti esiteltynä 7 Wonders Architects laittaa ryhmät kisaamaan ainutlaatuisen ihmeen nopeassa rakentamisessa: kaiken on oltava kohdallaan ennen vastustajan ihmeen valmistumista. Samalla edetään läpi tiedemaailman erinäisten vaiheiden ja otetaan osaa pienimuotoisiin taisteluihin.

Laatikosta paljastuu jos jonkinlaista pahvista irti napsautettavaa palasta, ja sälän määrä saakin ensin huokaisemaan ylivoimaiselta vaikuttavan tehtävän edessä. Miten helkkarissa kaikesta tästä tulee ikinä saamaan selkoa? Loppujen lopuksi palaset loksahtelevat kohdalleen (tarkoituksellinen sanaleikki, heh), ja 7 Wonders Architects alkaa hahmottua lupaavan selkeänä.

Pelin kulku noudattaa rentoa kaavaa. Omalla vuorolla valitaan nostettava kortti kolmesta erilaisesta pakasta, joilla kullakin on käyttötarkoituksensa. Resurssikortteja käytetään rakentamaan omaa ihmettä pala palalta, kultakortit lasketaan luonnonvaroiksi ja ne auttavat niin ikään ihmeen rakentamisessa. Siniset rakennuskortit puolestaan lasketaan voittopisteisiin pelin lopussa.

7 Wonders Architects ei kuitenkaan ole pelkkää ihmeiden pykäämistä. Taistoa käydään konfliktimerkkien ja sotilaskorttien voimin. Tiedekortit taasen voi vaihtaa edistymismerkkeihin, jotka antavat pelaajille monenlaisia kykyjä. Näillä voidaan vaikuttaa jopa merkittävästi pelin lopputulokseen. Tässä kohtaa on taas syytä todeta, ettei itse pelaaminen ole yhtään niin monimutkaista, miltä se äkkiseltään kuulostaa.

Mittelö jatkuu, kunnes yhden pelaajan ihme loistaa koko komeudessaan valmiina ihmeteltäväksi. Voittaja on kuitenkin se, jonka pistemäärä ylittää vastustajien keräämän potin. Isona plussana täytyy mainita mukana tulevat korttilokerot. Joka ikinen kortti ja pelin osanen voidaan pakata siististi laatikoihin, mikä helpottaa elämää huomattavasti myös seuraavalla pelikerralla.

Superlisäpisteitä vielä siitä, että eri korttityyppien tunnistamisessa käytetään värien lisäksi symboleja. Tällä tavoin värisokeidenkin on helppo erottaa ne toisistaan.

7 Wonders Architects on kaiken kaikkiaan loistava ja helppo, mutta sangen vaikuttava, pelikokemus. Se sopii hyvin koko perheen hauskuutukseksi ja tarjoaa varmastikin oivan ajanvietteen myös vähemmän lautapelejä harrastaneille.

Kirjaudu kommentoidaksesi