Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Pelaajakansaa hemmoteltiin vuonna 2018 laajalla laatutavaran kattauksella. KonsoliFIN arvosteli lähes 200 videopeliä, joista peräti 16 sai täyden viiden tähden arvosanan. Ehkä osa näistä huipuista muistetaan vielä vuodenkin päästä.

Entä mitkä olivat vuoden surkeimmat räpellykset? Se selviää eilisestä artikkelistamme.

Battlefield V – Paras sotapeli vuosikausiin

Ruotsalaisen räiskintäsarjan tuorein painos nostatti kohun jo kuukausia ennen julkaisuaan, kun epärealistisen suuressa roolissa olleet naissotilaat pääsivät pelaajien ihon alle. Tapauksen laajempi käsittely kuuluu kuitenkin omaan artikkeliinsa. Julkaisussa arvostelijamme vakuuttui DICEn tekemistä uudistuksista ja kuvaili pakettia onnistuneeksi paluuksi sarjan juurille.

Lue arvostelu tästä.

Yksikään muu pelisarja ei ole onnistunut alleviivaamaan näin hyvin, kuinka kaoottista ja raadollista yhden sotilaan rooli voi olla.

Octopath Traveler – 90-luvun parhaat puolet

Square Enixin taideteos jatkoi henkisellä tasolla siitä, mihin 3DS:lle ilmestynyt Bravely-sarja jäi. Yksinoikeudella Switchille värkätty seikkailu oli kokonaisvaltaisen laadukas kokemus perinteisten japanilaisroolipelien ystäville.

Lue arvostelu tästä.

Sen minkä Octopath Traveler häviää nykyajan roolipeleille pikselimäärässä, sen teos voittaa tunnelmassa visuaalisessa kokonaisvaltaisuudessaan.

Forza Horizon 4 – Taivaanrannan kaahareita

Microsoft saa kiittää Playground Gamesiä siitä, että Xboxilla on tarjota edes yksi kova yksinoikeusnimike PlayStation 4:n tähtijoukkoa vastaan. Ja melkoista herkkua tämä vuodenajoilla leikkivä avoimen maailman ajopeli virtuaalikaahareille syöttikin.

Teos ylsi myös Metacriticin vuoden parhaiden pelien Top 10 -listalle. Pelin arvostelupisteiden keskiarvo on 93 pistettä 100:sta.

Lue arvostelu tästä.

Ohjaimesta ei tahtoisi päästää illan kurvailuiden jälkeen irti, ja seuraavaa sessiota jää odottamaan innolla.

Marvel’s Spider-Man – Superia sankariseikkailua

Ratchet & Clank -sarjastaan parhaiten tunnettu Insomniac Games paiskasi pöytään kovan luokan lisenssipelin, joka vahvisti jo ennestään erinomaista PlayStation 4:n yksinoikeusvalikoimaa. Seittien varassa singahtelu oli sekä hauskaa että näyttävää.

Lue arvostelu tästä.

Loistava pelattavuus ylettyy kaupungilla svengailun ohella taistelumekaniikkaan.

Into the Breach – Ihmiskunnan kohtalon shakki

Pelimaailman suurimpien tekijöiden keskeltä on mukava tipahtaa hetkeksi piskuisempien putiikkien pariin. Subset Gamesin vuoropohjainen mech-strategiapeli oli vieläkin suurempi arvostelumenestys kuin studion esikoisteos FTL: Faster Than Light.

Lue arvostelu tästä.

Uusii studion esikoisen tempun ja jää mieleen ikimuistoisena haasteena.

Pillars of Eternity II: Deadfire – Merten halki jumalan jalanjäljissä

Obsidian Entertainmentin ylistetty rooliseikkailu kumarsi tyylikkäästi perinteille ja mausti niitä merellisellä teemalla. Studio siirtyi loppuvuodesta Microsoftin omistukseen, mutta kehittäjien uusi The Outer Worlds -toimintaroolipeli julkaistaan siitä huolimatta myös Sonyn konsolille.

Lue arvostelu tästä.

Aalloilla seilatessa tapaa monia kiehtovia ihmisiä, hirviöitä ja muita otuksia joista osaa auttaa mielellään, kun taas toiset on ilo laittaa kävelemään lankulle.

Dead Cells, Guacamelee! 2, Unavowed ja mallikkaat uusintajulkaisut

Yllä huomioitujen nimikkeiden lisäksi viidellä tähdellä palkittiin myös Motion Twinin roguelike-metroidvania Dead Cells, DrinkBox Studiosin Meksiko-teemainen tasohyppely Guacamelee! 2, Wadjet Eye Gamesin point and click -seikkailu Unavowed, Mi'pu'mi Gamesin dialogipohjainen The Lion's Song, Toxic Gamesin pulmapeli Q.U.B.E. 2 sekä Polyarcin VR-seikkailu Moss.

Loistavat pelit ovat monesti mainioita vielä vuotta tai viittä myöhemmin. Tämän osoittivat SteamWorld Dig 2:n, Diablo III:n ja Little Nightmaresin Switch-painokset sekä Shadow of the Colossuksen kolmas tuleminen.

Missä on mun Red Dead Redemption?

Listalta uupuvat vuoden kaksi suurinta arvostelumenestystä: Red Dead Redemption 2 ja God of War. KonsoliFIN nimittäin tuomitsi kummatkin vain neljän tähden arvoisiksi tuotteiksi.

Näitä oikeusmurhia surkutellessa vuoden viimeinen päivä sujuukin sutjakasti. Yhä parempien pelien ja kovempien kohujen täyteistä uutta vuotta kaikille lukijoillemme!

Kirjaudu kommentoidaksesi