Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Missasitko Säkkipojan paluun, kun PlayStation 5 julkaistiin? Niin mekin, mutta ei hätää, sillä nyt on aika korjata virhe!

Kudottu sankarimme nähtiin ensi kertaa vuonna 2008, kun Media Moleculen luoma tasohyppelyn ja rakentelupelin yhdistelmä LittleBigPlanet julkaistiin. Vaikka teos oli myyntimenestys, ei brittiläisstudio viihtynyt kovin kauaa sarjan parissa, sillä se jatkoi väistämättömän kakkososan ja Tearaway-hyppelyn jälkeen muihin tehtäviin. Nykyisin pelitalo tunnetaan uraauurtavasta ohjelmalelu Dreamsista, jota studio päivitteli taannoin myös PlayStation 5:n rautaa hyödyntäväksi.

LittleBigPlanet-sarja jatkoi sittemmin eloaan lähinnä spin-offien merkeissä, joskin kolmososa näki lopulta päivänvalon vuonna 2014 Sumo Digitalin luomana. Tämän jälkeen Säkkipoika vietti hiljaiseloa kokonaiset kuusi vuotta, mutta lopulta pehmoinen sankarimme kaivettiin naftaliinista Sumon ja Sonyn suosiollisella avustuksella.

Käsityömaailma on nätti paikka.

Töpsötellään yksin, töpsötellään kavrujen kaa

Sackboy: A Big Adventure jättää tällä kertaa kentänluonnin kokonaan pois ja keskittyy yksinomaan tasoloikkimiseen ja hahmon asusteiden keräilyyn. Kamera kuvaa pelialuetta yläviistosta, vähän samaan tapaan kuin Nintendon Super Mario 3D Worldissa. Pelaaja etenee kohtalaisen virtaviivaisia putkia pitkin, joskin välillä reitit rönsyilevät, eikä salapaikkojakaan ole unohdettu.

Säkkipoika osaa huitoa, loikkia, heittää kupperiskeikkaa ja leijua lyhytaikaisesti ilmassa kuin Yoshi konsanaan. Välillä ohjaimen pitäjälle suodaan kenttäkohtaisia lisävoimia, kuten Maija Poppasen inspiroima sateenvarjo, bumerangi tai vaikkapa hyppymatkaa pidentävät plasmamonot, joiden turvin sankarimme pystyy ampumaan vihollisia energiapalloilla. Aika hurjaa!

Pääsiäisnoita ja lusikka.

Heittämällä yksi Suuren Seikkailun parhaimmista puolista on yhteispelin mahdollisuus niin samalla sohvalla kuin verkon kauttakin pelattuna. Tarinatilaa pääseekin tahkoamaan parhaimmillaan jopa neljä pelaajaa kerralla. Ominaisuutta ei tullut testattua ohjaimien ja käsiparien puutteen vuoksi, mutta uskallan väittää nelinpelimenon olevan melkoisen kaoottista. Kaksinpeliä sen sijaan tuli pelailtua senkin edestä, nimittäin sain vaivihkaa houkuteltua myös paremman puoliskoni tekstiilivetoisen maailman pariin!

Laitetaanpa Käsityömaailma mullin mallin, sanoi Viheliäinen Vex kun Mullinmallintajaa suunnitteli

Juonen osalta Sackboy ei lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta, vaan asettelee lähtökohtapalikat hyvinkin perinteiselle tarinalle. Vex-nimisellä konnalla on metkut mielessä, sillä hän haluaisi rakentaa Mullinmallintaja-laitteen, jolla tehdä Käsityömaailmasta (muille) painajaismainen paikka elää. Roisto pistää pelin alussa puitteet täysin sekaisin ja kidnappaa Säkkipojan kaverit teettääkseen heillä orjatyötä. Mikä rontti!

Joskus nuoremmille suunnatut teokset voivat olla aika raskaita aikuisille, mutta onneksi Sackboyn ääninäyttely ei nostata paiseita, ainakaan englanniksi. Lontoota osaamattomille löytyy dubbaus myös silkalla suomen kielellä, mikä onkin saavutettavuuden kannalta hieno asia. Itse jätin ominaisuuden hyödyntämättä, joten lokalisaation laadusta ei ole valitettavasti tietoa.

"Kääk!"

Teknisesti Säkkipojan seikkailut eivät anna moitteen sijaa, sillä natiivi 4K-resoluutio luonnistuu 60 freimin ruudunpäivityksen kera. Taidetyyli herättää muutenkin ihastusta, sillä maailmat ovat kautta linjan silkkaa mielikuvituksen ilosanomaa. Musiikki puolestaan tukee miellyttävästi tunnelmaa ja ammentaa paikka paikoin melodioita myös oikeista biiseistä.

Alelaarin pohjalla on aarre

Alelaarista napattu Sackboy: A Big Adventure osoittautui mainioksi loikkapeliksi, joka jättää innovoinnin enimmäkseen muille ja keskittyy omiin vahvuuksiinsa ollen ammattitaidolla tehty loikkapeli, joka nostattaa hymyn huulille tasaisin väliajoin. Alkuun hyvin maltillisena näyttäytyvä vaikeustasokin kohoaa pelin edetessä sopivissa määrin, jotta varttuneemmatkaan eivät tylsisty pelin parissa.

Kuin Hämähäkkimies konsanaan.

Teos sopii erinomaisesti niin lapsille kuin lapsenmielisille aikuisillekin ja tarjoaa kaiken kukkuraksi mukavasti tekemistä. Tällaisia kokemuksia ei Sonyn konsoleilla liikaa ole, joten etenkin tasoloikkien ystäville lähtee vahva suositus.

Ai niin. Löytyyhän tämä PlayStation 4:llekin, joten kukkaroa ei tarvitse välttämättä raottaa uusinta laitteistoa varten!

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi