Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Overwatch-esitys sekä kysymyksiä ja vastauksia

Loppukevään hitti Overwatch on selvästi yhä polttava puheenaihe. Gamescomin esittelyhuone olikin aivan täynnä pelistä kiinnostuneita toimittajia. Tilaisuus tarjosi yksityiskohtaisempaa tietoa jo julkistetusta materiaalista sekä kehittäjän vastauksia pelaajia askarruttaviin kysymyksiin.

Vanhempi tuottaja Adam Gersowitz valaisi lyhyesti syyskuun alussa julkaistavan hybridikenttä Eichenwalden suunnittelun peruspilareita. Saksalaislinnaan sijoittuvassa kentässä on panostettu korkeuseroihin, ja pelaajat pääsevätkin korkeammalle kuin missään jo julkaistussa kartassa. Perinteisiä ahtaita pullonkaulojakin löytyy, joista esittelyssä vitsailtiinkin, että tuon aukon takaa taatusti löytyy Bastion tai Torbjörnin tykkilavetti. Uuden kartan myötä muun muassa Reinhardt saa kaksi uutta legendaarista asua.

Puhetta oli myös hiljattain saavutetusta 15 miljoonan pelaajan rajapyykistä, mutta luvuista ei kuitenkaan eritelty kuinka pelaajat jakautuvat konsoleiden ja PC:n välillä. Suosituista lyhytanimaatioista näytettiin uusin eli The Last Bastion.

Tilaisuuden kysy ja vastaa -osion parhaita paloja:

  • Seuraavaksi lisättävät uudet kosmeettiset tavarat pystyy ostamaan pelin sisäisellä valuutalla. Blizzard haluaa pitää esimerkiksi Lucioballin tavarat saatavana vain silloin, kun tapahtuma järjestetään.
  • Lucioball päätyi suunnittelupöydältä pelattavaksi vain kuukaudessa.
  • Laiterajat ylittävää tukea eli cross playtä ei olla edelleenkään tekemässä, sillä kehittäjä ei halua yhdistää ohjainpelaajia näppäimistön ja hiiren käyttäjiin. Konsoleiden välisestä pelaamisesta ei mainittu mitään.
  • Uusia pelimuotoja ei ole lähiaikoina tulossa. Viikoittain vaihtuvat Brawlit ovat se paikka, missä potentiaalisia uusia pelimuotoja todennäköisesti kokeillaan.
  • Blizzard on tyytyväinen nykyiseen palkintosysteemiin eli laatikoihin. Mitään isoa muutosta ei ole luvassa, mutta kehittäjät kuuntelevat palautetta ja tekevät tarvittaessa muutoksia.
  • Tasapainoitus tapahtuu kaikkien pelaajatyyppien avulla, eikä siinä suosita esimerkiksi vain kilpapelaajia. Usein tasapainotukset hyödyttävät kaikkia tasapuolisesti, kuten vähän aikaa sitten D.Valle tehdyt muutokset.
  • Taustatarinaa ollaan lisäämässä ainakin herojen osalta tekstimuodossa. Lyhytanimaatiot ja tuleva graafinen novelli tukevat taustatarinaa jatkossakin.

Mikko Määttä on KonsoliFINin yhteisötoimittaja. Haluatko mukaan tuottamaan sisältöä Suomen suosituimmalle harrastajavoimin ylläpidettävälle videopelisivustolle? Tsekkaa rekrytointisivumme.

Kirjaudu kommentoidaksesi