Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ennakossa Kung-Fu Live

Kinectin ja Moven rynnätessä markkinoille on helppo unohtaa, että molemmilla konsoleilla on nähty liikkeentunnistusta aikaisemminkin kameroiden voimin. Suomalainen Virtual Air Guitar Company puolestaan on jo useamman vuoden paiskinut hommia tietokonenäön parissa. Yhtiön ensimmäinen tuotos, PlayStation Eye -kameraa hyödyntävä Kung-Fu Live -toimintapeli saapuu PS3:n latauspalveluun. KonsoliFIN kävi katsastamassa, onko Kinectin asema ohjaimettoman pelaamisen airueena uhattu.

Sinä olet ohjain

Pirteän sarjakuvamaisesti valikoita myöten toteutettu Kung-Fu Live nostaa pelaajan jälleen kerran ylös sohvalta, sillä pelissä taistellaan, liikutaan ja poseerataan käyttämällä koko kehoa. Kung-Fu Live hyödyntää Virtual Air Guitar Companyn kehittämää FreeMotion-teknologiaa, jonka avulla kamera poimii pelaajan ympäristöstään varsin hämmentävällä tarkkuudella ja ujuttaa tämän kirjaimellisesti mukaan virtuaalimaailman tiimellykseen – mitä nyt hahmon reunat jäivät hieman rosoisiksi. Ruudulla pomppivaa vastinettaan voi liikuttaa oikealle tai vasemmalle kaksiulotteisissa maisemissa joko potkimalla tai lyömällä sivuilleen. Luonnollisesti myös volttien tekeminen onnistuu: pelaajan täytyy vain hypätä eteen tai taaksepäin ja heilauttaa samalla käsiään asiaankuuluvasti. Hahmon liikuttamisen sisäistää yllättävän nopeasti, sillä ainakaan nähdyt ympäristöt eivät vaatineet ankaraa tasoloikkimista, eivätkä liikkeet ole turhan monimutkaisia.

Pelitapahtumat koostuvat pääasiassa taisteluista, joissa vastaan asettuu vaihtelevantasoisia vihulaisia. Pienimmät herhiläiset voi surutta potkia pois jaloista, mutta ketterät ninjat ja nyrkeillään huitovat lihaskimput tarjoavat selvästi enemmän haastetta ja vaativat hieman erilaisia lähestymistapoja. Vaikeustasoa säätämällä voi vaikuttaa muun muassa siihen, kuinka herkästi viholliset torjuvat pelaajan iskuja. Keskitasolla tuli kuitenkin huomattua, että useamman pukarin kohtaaminen kerralla tuottaa välittömästi vaikeuksia. Lisää haastetta tappelemiseen tuo luonnollisesti se, että pelaajan täytyy oikeasti reagoida vihollisten torjuntoihin ja iskuihin. Jos vastustaja nostaa kätensä suojatakseen kasvojaan, kannattaa osumia hakea potkimalla, eikä nyt puhuta pelkästään eri napin hakkaamisesta vaan konkreettisesti jalkojensa nostelemisesta. Vihulaisten hyökkäyksistä puolestaan tarjotaan varoituksia, joiden perusteella pitäisi osata tehdä väistöliikkeitä joko nojaamalla taaksepäin, kumartumalla, hyppäämällä tai vaikka heittämällä voltin.

Tukalimmissa tilanteissa pelaajaa auttavat erikoishyökkäykset. Seisomalla sopivassa asennossa peliaika hidastuu, hahmo syöksyy eteenpäin tai vihollisia voi kurittaa vaikkapa salamoilla. Temput syövät tietenkin ki-energiaa, jota kerätään ketjuttamalla iskuja. Tehokas taisteleminen vaatii vihollisten heikkouksien hyödyntämistä, aktiivista liikkumista ja oikeaoppista vastaiskujen tekemistä. Jokainen Kinectillä pelannut osaakin jo arvata, että hiki nousee nopeasti pintaan Kung-Fu Liven parissa riehuessa. Teknologia tosin sallii pientä huijaamista: pelaaja voi siirtyä lähemmäksi kameraa, jolloin myös hahmo ruudulla kasvaa. Lisäksi kotoaan voi kaivaa esille vaikka legendaarisen pesäpallomailan, joka siirtyy sellaisenaan virtuaalivastineen taisteluvälineeksi. Kaiken kaikkiaan kameran, pelin ja pelaajan yhteistyö sujuu mainiosti. Ainoastaan volttien tekemisen kanssa oli paikoin pienoisia vaikeuksia, mutta niinhän sitä tapaa olla todellisuudessakin.

Kung-Fu Liven moninpeli ei sentään pistä useampaa pukaria heilumaan kameran eteen, vaan yksi pelaajista taistelee yksinpelin tapaan muiden tarttuessa tavallisiin ohjaimiin. He saavat yrittää yksinpelistä tutuilla sotureilla yksinäisen taistelijan kellistämistä. Muutaman testikierroksen perusteella kävi jälleen selväksi, että jo kaksi vastustajaa saa kamerapelaajan hikoilemaan tosissaan.

Sinä olet kungfu

Pelin puristaminen ladattavaan kokoon on vaatinut kehittäjiä optimoimaan muun muassa tarinatilaa tähdittävät välinäytökset, jotka alun perin suunniteltiin toteutettavaksi videoiden avulla. Nykyisessä mallissa juonta kuljetetaan eteenpäin tyylitellyn sarjakuvamaisilla ja ennen kaikkea interaktiivisilla animaatioilla, jotka syövät vähemmän tilaa kiintolevyltä. Ninjoista, teekutsuista nauttivista jättiläisistä ja pimeyden voimista kertovan tarinan seuraamista helpotetaan suomenkielisellä lokalisaatiolla, mikä tuo vain lisää huumoria jo valmiiksi kieli poskella toteutettuun peliin.

Ennen välivideoiden alkua ruudulle ilmestyy silhuetteja erilaisista asennoista, joihin pelaajan tulisi vääntäytyä. Näin pelihahmo saadaan suorittamaan esimerkiksi hyppypotkuja varsin kekseliäällä tavalla, vaikka se olisikin muuten mahdotonta liikkeentunnistuksen puitteissa. Hassunhauskan idean kruunaa mahdollisuus tallentaa sarjakuvat Pleikkarin kiintolevylle tai vaikka muistitikulle. Ominaisuuden hedelmiä voi tarkastella tämän artikkelinkin ohesta. Kehittäjät ottivat välivideoiden interaktiivisuuden siinä määrin vakavasti, että peliin päätettiin lisätä myös naispuolinen ääninäyttelijä, jonka voi käydä vaihtamassa päälle valikoista.

Kung-Fu Live vaikuttaa testisession perusteella omaperäiseltä tuotteelta, jolle voi povata menestystä kaveriporukoiden peli-iltamiin. KonsoliFIN pääsi kokeilemaan peliä varsin ihanteellisissa olosuhteissa, joten tavallisen olo- tai makuuhuoneen soveltuvuudesta taistelukentäksi ei vielä voi antaa kummoisempia arvioita. Tekniikka tuntui kuitenkin toimivan oikein mallikkaasti, eikä pelin käynnistämisen yhteydessä suoritettava kalibrointi vaikuttanut työläältä. Jokainen pääsee kokeilemaan oman pelihuoneensa rajoja, kunhan pelin demo saadaan PlayStation Storeen saakka, todennäköisesti ensi vuoden puolella.

Xbox 360 -pelaajien lohdutukseksi voidaan todeta, että Virtual Air Guitar Company on tarkkaillut mielenkiinnolla Kinectiä ja sen ensimmäisiä pelejä. Kung-Fu Liven mahdollinen jatko-osa saatetaan siis hyvinkin nähdä myös Microsoftin konsolilla. Ensin PlayStation-pelaajien täytyy kuitenkin raottaa kukkaroaan.

Kung-Fu Live julkaistaan PlayStation Networkissa 8. joulukuuta 13,95 euron hintaan. Ohessa KonsoliFIN-ylläpitäjien roolisuoritukset pelin interaktiivisissa välivideoissa:

Galleria: 

Kommentit

Tästä sopiva lämppäri ennen perjantai-illan spudarijonoa :D

Kesän Gamescom-messuilla esittelivät peliä Chuck Norrisin elkein. Siitä video: http://www.konsolifin.net/media/media/2584/GC10:_Kung-Fu_Live_PS3/

Yllätti meikäläisenkin erittäin positiivisesti, kun Poopen kanssa tuota viime perjantaina käytiin testailemassa. Mukavan tuore lähestymistapa yhdistettynä kaistapäiseen meninkiin pitävät huolen siitä, että tätä ei tarvitse tahkota kulmat kurtussa. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö tästä löytyisi tarpeeksi haastetta kovemmilla vaikeuasteilla. Pidemmän pelaamisen tuloksena hikikarpalot alkavat valumaan aika vuolaasti. Tässä on myös hyvä kanditaatti kavereiden kanssa vietettävien illanistujaisten vetonaulaksi.

Taidan Dead Nationin sijasta hankkia tämän. Vaikuttaa paljon hauskemmalta. Luulin jo, että hommasin vanhan PS eye kamerani aivan turhaan. Aah! Tulisipa nyt vain tuo 20 euron kuponki puolenkuun pelit.comista. Viikonloppuna hakataan tyyppejä ketoon!!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi