Resident Evil 6

Itse voisin tähän mennessä 2 kampanjaa läpi pelanneenna ja 3 menossa, sekä mercenaries ja agent hunt moodia pelanneenna sanoa että kyllä tämä on onnistuneempi kuin 5 osa.

Omasta mielestäni arvio pitää antaa per kampanja koska eri porukka tehnyt eri kampanjan.

Leonin kampanjassa on sitä vanhan ajan RE meininkiä jossain määrin ainakin alkupuolella. Sekä ihanuutta kun on niitä zombeja. Mutta ei tietenkään vain niitä normaaleja laahavia vaan kehittyneempiä. Pidin kovasti tämän kampanjan rytmityksestä, paikoista sekä vihollisista. Eli kyllä se yksinpelinäkin 8/10 saa minulta.

Chris.. Tämä on nyt kyllä niin sellainen juttu että, monessa suhteessa epäonnistuttu siinä mitä on yritetty tuoda esille. Sinun pitäisi tuntea tuskaa ja pelkoa kun nimet omaavat henkilöt joista et yhtään mitään tiedä löytyvät kuolleena milloin mistäkin. Tämä voisi toimia tunne tasolla JOS henkilöihin olisi jotain kontaktia. Tässä sinulle ryhmä sotilaita johdettavaksi. Oho ne kuoli. No ota toinen ryhmä. Päähenkilö Chris tuntuu tästä tuskissaan olevan kun miehet kuolevat käsiin mutta kun ei PELAAJA saa tätä tunnetta "minun luotettu ystäväni otti ja muutui zombi/j´avo olennoksi! KOSTO! Ei tälläistä tunnetta missään vaiheessa itselläni ainakaan tullut. Koska myöskin sotilas osasto on jonka kanssa mennään niin ei myöskään tullut kyllä sitä fiilistä että tässä menee tähän hommaan koulutettu tiimi URRAH! Tekoälyn ohjaamat tiimitoverit kun jäävät jähimään ja ampumaan...johonkin. En ole varma että osuivatko edes kertaakaan viholliseen. Ei tule siitäkään mitään tiimi fiilistä. Ainoastaan pelin lopussa tulee yllätys joka ei tosin täytenä yllätyksenä tullut ainakaan itselle sekä se loppu oli niin kliseinen että melkein nauratti. Kemiat ei toimi, tiimi ei toimi, rytmitys ei toimi, selvää bugisuutta havaittavissa niin omien kuin vihollisen toimissa. Tämä on ollut pahin pettymys tästä kolmikosta mutta pelattava silti jopa yksinpelillä. Mutta jos tämä olisi koko RE6 tuotos niin kyllä capcom saisi niin negatiivista palautetta että siellä varmasti puolet johdosta tekisi harakirin. Eli omasta mielestäni 6/10, pelattava mutta se tunne siitä että paremminkin olisi voitu tehdä.

Jake.. Tässä on sitä kemiaa, vaikkakin hieman outoa, selittämätöntä ja jopa vaivaantunutta välillä. Romanttinen kipinä joka pieraistaan esille jostain pimennosta. No ei se haittaa pahasti ainakaan minua. Pelattavuus on sitten Leonin ja Chrisin kampanjan välimuoto, on tunnelmaa mutta on myöskin actionia. Ei jätä ketään kylmäksi. Yliampuvaa kyllä välillä mutta omasta mielestäni sopii vain tähän meininkiin. Rytmitys, paikat, erikoisemman näköinen lähitaistelu Jakella sekä henkilö kemia nostavat arvosanaa selvästi tämän kanssa, varsinkin jos olet kuten minä ja pelaat kampanjat järjestyksessä Leon, Chris ja Jake. Vahva 8/10

Adan kampanjaa en voi ikävä kyllä arvostella tähän ominsanoin. mutta puhdas yksinpeli (tosin cross-over tilanteita tulee olemaan) on aina plussaa.

No entäs pelin sisältö siis ilman että kampanjoihin vertaa?
Aloitetaan kontrolleista. Aluksi tuntuvat hyvin oudoilta, vääriltä ja jopa surkeilta. Mutta kun niihin pääsee sisälle ja oppii pelaamaan kunnolla niin parhaat kontrollit RE peleissä mitä olen kohdannut. Liikkuminen ja ampuminen on hyvin toteutettu...siis suurimmaksi osaksi. Itselläni välillä tulee edelleen joissain kohdissa tehtyä joko sitä, että kun tule pois tikkailta ja yrität lähteä juoksemaan X pohjassa, niin hahmo ottaakin ja kiipeä tikkaille. Tästä on meinannut tulla rage kohtaus kerran jos toisenkin. Sekä seinän taa suojautuminen on välillä ongelmallista. jos olet seinän vieressä niin välillä hahmosi menee sen taakse piiloon vaikket haluaisi/tarkkoitanut sitä. Samoin kyyristyminen suojan taa on vaikeaa välillä kun pitää tähdätä ensin ja sitten painaa X. Paremmat kontrollit ja suojamekanismi mitä vaikka Operation Racoon Cityssä kuitenkin.

Melee on myös erittäin hyvin suurimmaksi osaksi tehty, mutta se että hahmot enimmäkseen tekevät kaiken samalla tavalla on pettymys. Pientä eroavaisuutta CQC tyyleissä on mutta tämä paina R1, R1 ja vielä kerran R1 niin normi viholliselta irtoaa pää alkaa puuduttamaan pidemmän päälle. Erikoiset hyökkäyset ovat todella hieno lisä, esim vihollisen pään murskaaminen seinää vasten tuo joka kerta sadistista tyydytystä kun onnistuu oikein tekemään. Melee tosin tuntuu ampumiseen verrattuna välillä ylivoimaiselta, tosin esim. Chrisin myöhemmässä vaiheessa kun viholliset muuttuvat kestävämmäksi pitää miettiä kahdestikkin kannattaako mennä antamaan nyrkistä naamaan.

Äänimaailma. Itselläni kun on 5.1 kotiteatteri järjestelmä niin äänet ovat isossa osassa, äänet ovat selvästi erotettavissa ja kyllä sitä paikoin tunnelma kohdissa tuli sitä "niskavillat pystyssä" meininkiä äänien puolesta.

Nettipuolen ongelmat ovat vielä tässä vaiheessa vakava ongelma, kun jatkuvasti pätkii peli kaverin kanssa netin kautta pelattuna, voi monella tulla turhautuminen vastaan. Toivotaan siis että serverit saadaan pian toimimaan ilman suurempia ongelmia.

Juoni ja sen käänteet itsessään, no tälläistä sanottavaa siitä keksin näin yhtäkkiä.
Hieman haparoiden juoni etenee välillä mutta syykin on selvä, päätetty tehdä puuttuvat palaset itse poimittavaksi matkan varrella. Eli pitää niitä serpent emblemeitä metsästää ennenkuin aukeaa mitä on tapahtunut ennen peliä. Odotin nimittäin itse jotain erilaista alkua pelille mitä demossa nähtiin. Mutta siitähän se lähti mistä demokin. Miksi presidentti muuttui, miksei Leon ja Helena. Miksi miksi miksi? Näitä sai pyörittää päässään ennenkuin löytyi muutama emblem ja kävi lukemassa sitten extra features valikosta tekstimuodossa tapahtumien kulkua. Tämä siis on kaikissa kampanjoissa ongelma minusta. Miksei voinut laittaa peliin vaikka pitempää aloitus demoa tai jotain missä näkisi tapahtumat eikä vain lukemalla selviä? Noh menee se näinkin mutta tämän takia en voi itse ainakaan 10 arvosanaa missään nimessä antaa, koska tarinassa on aukkoja.

Kokonaisuudessaan siis hyvinkin onnistunut paketti eikä kovin hirveitä ongelmia ole tullut vastaan. Paikoin tosin tuntuu että kampanjoiden suunnitellijoiden olisi pitänyt istua samaan pöytään ja keskustella vakavasti miten aikovat peli osionsa tehdä. Nyt selvää laadun vaihtelua on havaittavissa. Mikäli tähän peliin tehtyä nettipalvelua myöskin tullaan pitempään pitämään yllä ja event tapahtumia tulee olemaan jatkossakin eikä vain ensimmäisen puolen vuoden ajan ja palkintoja tulee olemaan (uusia asuja, aseita etc) niin kyllä tälle pelaajia tulee ja myöskin innostus pelaamiseen tulee säilymään vielä pitkään. Täydellinen? Ei, mutta hyvin viihdyttävä kokemus ja saa tekemistä kyllä koko rahan edestä.

Kirjaudu kommentoidaksesi