Pelin tarinan keskiössä seikkailee Monkey niminen kaveri, joka törmää pelin alussa naikkoseen nimeltä Trip. Alun sattumien kautta Trip asentaa Monkeylle pannan joka tappaa tämän jos hän ei tottele Tripiä. Yhdessä he lähtevät etsimään tietä Tripin kotiin pelin varsinaisesti alkaessa rehevöityneestä post-apokalyptisestä New Yorkista. Matkalla kaksikko kohtaa suuren liudan mechejä, mainion kärsäkkään kaverin sekä myös toisensa. Lopulta pelissä myös etsitään vastausta ihmisten orjuuttamiseen.
Pelissä taistellaan Monkeylla, jonka taistelu arsenaali on yllättävän laaja, nyrkiniskujen ja sauva lyöntien lisäksi pelaaja voi myös ampua sauvalla plasma- tai tainnuttavia ammuksia. Lisäksi Monkeyn monitoimisauvasta löytyy kilpi sekä ominaisuus lyödä tainnuttavasti. Taistelu mechejä vastaan on pääosin mukavan sulavaa hetkittäin oikuttelevasta kamerasta huolimatta. Taistelun sulavuus kuitenkin välillä katkeaa hahmon jäädessä lyöntisarjan jälkeen patsastelemaan jos pelaaja on liian nopea nappien rämpyttämisessä sekä itselleni oli välillä vaikeaa saada sauvan kilpeä pystyyn ajoissa. Mutta se fallossymbolin heiluttelemisesta, taistelun lisäksi Monkey on nimensä mukaisesti kova poika kiipeilemään, ja tämä osio onkin pelissä toteutettu kohtuu sulavasti. Kiipeily ei ole vaikeaa, itseasiassa se harvoin edes tarjoaa mitään haastetta hetkellisiä tuliesteitä ja hataria jalansijoja lukuunottamatta.
Suosittelen peliä jos värikäs, postapokalyptinen, Andy Serkisillä maustettu 3rd person hyppely kiinnostaa. Pelin hahmot ovat muistettavia, ja itseasiassa todella hyvin mallinnettuja sekä vähintään yhtä värikkäitä kuin pelin ympäröimä maailma. Tämän pari vuotta vanhan pelin löytänee alle kympillä alelaarista, niin en keksi syytä miksei tuota hankkisi jos esim. Prince of Persia kiinnosti.