Esikatselu: Pikmin

Varmasti Toukokuun 2001 Electronic Entertainment Expo-messuilla yllätyksellisin ja omaperäisin peli oli GameCuben Pikmin, erittäin mielenkiintoinen projekti, jota väsää kuuluisa pelisuunnittelija Shigeru Miyamoto. Heti alkuun on sanottava, että huolimatta tutulta kuulostavasta nimestä, Pikminillä EI OLE mitään yhteistä Pokémonin kanssa.

Juoniosastolla, pelaaja ohjaa mysteeristä avaruusoliota, joka tekee pakkolaskun avaruusaluksellaan vieraalle planeetalle. Päästäkseen takaisin kotiinsa, olion on löydettävä ympäriinsä tätä uutta maailmaa lennelleet avaruusaluksen osat. Lisäksi, ympäröivä maailma on täynnä myrkyllistä kaasua, joten oliomme ei voi ottaa avaruuspukuaan pois. Pian sankarimme törmää vahingossa Pikmineihin. Nämä ovat erittäin pieniä olioita, jotka kasvavat maasta kasvien tavoin. Kiskomalla Pikminin maasta, saat sen välittömästi ohjattavaksesi ja voit antaa sille erilaisia käskyjä. Avaruusoliomme huomaa pian, että ympäröivä maailma on täynnä näitä pieniä kasvimaisia otuksia, jotka voisivat auttaa häntä keräämään avaruusaluksen osia. Seikkailu voi alkaa.

Kaikkein hämmästyttävintä pelissä on se, että pelaajalla voi olla ohjattavanaan samanaikaisesti yli 100 (!) Pikmin-otusta. Kaikki ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertaista - pelimaailmaa kansoittavat myös lukuiset saaliseläimet, jotka syövät mielellään Pikmineitä lounaakseen. Aikaisissa versioissa vastassa on ollut vain pieniä vihollisia, mutta pelin videoissa on näkynyt paljon isompiakin vastuksia, kuten joutsenia ja vastaavia. Päästäkseen pelissä eteenpäin, pelaajan on ratkaistava lukuisia ongelmia - satojen Pikmin-otuksien saumattomalla yhteistyöllä suuretkin viholliset on mahdollista voittaa - sinun on vain keksittävä miten tämä onnistuu. Kyseessä on siis eräänlainen strategiaa ja puzzleja yhdistelevä peli.

Pelissä on kolme erilaista Pikmin-tyyppiä - Nuppu, Lehti ja Kukka. Ohjattavien kasvien luokka vaikuttaa niiden persoonallisuuteen ja pelaajan menestys vaikuttaa tapaan, jolla pystyt yhdistämään eri kasviluokkia toisiinsa. Miten tämä tapahtuu, sitä ei vielä tiedetä.

Pelattavuus on tietojen mukaan erittäin hyvin toteutettu huolimatta siitä, että satojen Pikmin-otusten ohjaaminen saattaa kuulostaa ärsyttävältä. Voit heittää Pikmineitä yksitellen ympäriinsä painamalla B-nappulaa. A-nappulalla pelihahmo puhaltaa pilliin, jolloin kaikki Pikminit palaavat luoksesi lähialueilta. Voit myös ohjata näitä pikkukasveja analogisen C-tikun avulla. Yhteistyöllä, pelaaja voi jopa kaataa seiniä, rakentaa rakennuksia ja puolustaa niitä vihollisten hyökkäyksiltä, rakentaa siltoja tai kannella avaruusaluksen osia luoksesi.

Pelattavuuteen vaikuttaa Shigeru Miyamoton sanojen mukaan myös se fakta, että pelaaja pystyy istuttamaan Pikmineitä maahan, jolloin niistä kasvaa ennen pitkää kaunis kukkanen. Lisäksi, jos kiskot maahan istutetun Pikmin-otuksen maasta ennen kuin se ehtii kasvaa täysikokoiseksi kukkaseksi, sillä on erilaisia kykyjä riippuen täysin siitä, missä kasvuvaiheessa se on. Näin nämä pikkuotukset ovat eräänlaisia kasvien ja eläimien yhteensulautumia.

Graafisesti, Pikmin tarjoaa hyvin realistisia ympäristöjä - tähän mennessä nähdyt kentät muistuttavat lähinnä puutarhoja, jossa on paljon ruohoa, kiviä sekä muita vastaavia maastonkohtia. Ympäröivä maasto näyttää lisäksi erittäin isokokoiselta, joka johtuu Pikmineiden ja oman pelihahmosi varsin pienestä koosta. Lisäksi, pelikenttää valaiseva aurinko liikkuu reaaliajassa - auringon sijainti vaikuttaa todennäköisesti kentän valaistukseen sekä ympärillä näkyviin varjoihin. Animaatio on kerrassaan sulavaa, ja vaikka Pikmin ei graafisessa loistossa välttämättä pärjääkään esimerkiksi Rogue Squadron 2:lle, se on silti erittäin kaunis peli.

Kokonaisuutena, Pikmin tulee julkaisupeliksi ainakin Yhdysvaltojen julkaisuun, joten ehkäpä se tullaan näkemään myös Euroopan julkaisussa. Aika näyttää, mutta toivottavasti peli nähdään pian, sillä se näyttää todella lupaavalta.

Ruutukaappauksia:
Kirjaudu kommentoidaksesi