Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Päätöntä juonimista

Hei hetkinen. Ovatko avoimen pelimaailman roolipelien pääjuonet aina samanlaista höttöä kuin Fallout 3:ssa? Eeppinen peli, mainio manttelinperijä, ei ihan alkuperäisten tasoa, ja sitten tuskainen pakosti väännettävä pääjuoni jostain B-luokan Hollywood-pätkästä. Come on! Vaikka kuinka olisi Liam Neeson faijana ja koko Wastelandin kohtalo ratkaistavana niin kyllä, pääjuonen voi saada pieleen.

Mutta mitäs jos se olikin tarkoitus? On itseasiassa tarkoitus ajaa pelaaja kävelemään pitkin aavikkoa, keksimään muuta tekemistä, törmäilemään satunnaisiin juttuihin ja hihittelemään oudoille asioille. Uhvot, synkeä totuus Holvien tarkoituksesta, äärimmilleen kärjistetyt ilmiöt meiltä ja muualta. Niistähän se peliaika todellisuudessa koostui, kaikkea löyhästi sitova päästoori oli vain muutaman tunnin... sivuraide hyvän mättämisen keskellä.

Miksi sitten pitää olla puolivillaisesti tehty pääjuoni? Noh, ehkä peli ei toimisi pelkästään postapokalyptisenä hiekkalaatikkona, mutta pahus kun turhauttaa. Olin melkein kiukkuinen lopputekstien tullessa ruutuun. "Tässäkö tämä nyt oli?" - ja olihan se. Kovasti mainostetut 200 erilaista loppuakin olivat itseasiassa neljä erilaista, riippuen pääjuonen suorittamisesta. Loput mitättömän pikkuruiset variaatiot tulevat, arvasitte oikein, niistä sidequesteista.

Äh. Loistava peli, turha pääjuoni.

Kirjaudu kommentoidaksesi