Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Massiivimoninpeli World of Warcraftin pelaajat voivat jatkossa tehdä yhteistyötä riippumatta siitä, kumpaan pelin ikonisista ryhmittymistä heidän hahmonsa kuuluvat.

Peliä kehittävä Blizzard kertoo tiedotteessaan, että muutoksen myötä Alliancen ja Horden pelaajat voivat läpäistä yhdessä luolastoja ja raideja ja osallistua pelaajien välisiin Rated PvP -taisteluihin samalla puolella. Ryhmittymät saavat myös luonnollisesti kommunikoida toistensa kanssa ryhmächatissä.

Edellä mainittujen instanssien ulkopuolella eri ryhmittymien pelaajat eivät voi jatkossakaan toimia yhdessä. Myöskään kiltoihin ei voi kutsua pelaajia oman ryhmittymän ulkopuolelta.

Kehittäjät kertovat pitävänsä tärkeänä, että ketään ei pakoteta pelaamaan toisen ryhmittymän kanssa. Niinpä toisen ryhmittymän jäseniä ei tule vastaan sisällössä, jossa partyn tai raid-ryhmän jäsenet valitaan automaattisesti.

Blizzardin mukaan muutos ei ehdi vielä tulevaan 9.2-sisältöpäivitykseen. Ryhmittymien yhteispelin on määrä alkaa sitä seuraavassa 9.2.5-päivityksessä, jonka julkaisuajankohtaa ei vielä tiedetä.

Blizzard korjasi sanomisiaan

Pelaajien hahmojen jakautuminen toistensa kanssa taistelevien Alliancen ja Horden joukkoihin on ollut ikoninen osa World of Warcraftia yli 17 vuoden ajan aina sen julkaisusta eli vuoden 2004 marraskuusta lähtien.

Erottelun purkamisen puolesta on kuitenkin kuultu useita puheenvuoroja, joita on perusteltu muun muassa vaikeuksilla löytää peliseuraa ja tiettyjen servereiden rajusti epätasapainoisella jakaumalla ryhmittymien välillä.

Vielä vuoden 2019 marraskuussa Blizzard torjui ajatuksen Alliancen ja Horden yhteisistä pelihetkistä. Tuolloin pelin ohjaaja Ion Hazzikostas totesi BlizzCon-tapahtumassa, että pelimekaniikkoihin vaikuttava erottelu Alliancen ja Horden välillä on "keskeinen osa sitä, mikä tekee Warcraftista Warcraftin".

World of Warcraftin ohjaaja Ion Hazzikostas ei pitänyt erottelun poistamista todennäköisenä vielä pari vuotta sitten. Kuva: Blizzard Entertainment

Maanantaisessa tiedotteessaan Blizzard toteaa tuolloisen kommentin olleen liian jyrkkä. Yhtiö paikkaa sanomisiaan täsmentämällä, että sen mielestä keskeistä on sittenkin ryhmittymän oma identiteetti eivätkä niinkään pelilliset vaikutukset.

Blizzard kertoo toivovansa, että muutoksen myötä pelaajien identiteetti ryhmittymänsä jäsenenä vain vahvistuu, kun heidän ei tarvitse enää välttämättä kuulua tiettyyn ryhmittymään vain päästäkseen pelaamaan yhdessä kavereidensa kanssa.
Lisäksi Blizzard muistuttaa pelaajia siitä, että Alliance ja Horde ovat tehneet vuosien varrella Warcraftin tarinassa useasti yhteistyötä.

Sitä Blizzard ei kuitenkaan kerro, miksi se päätyi purkamaan erottelun juuri nyt. Yhtiö tyytyy vain lainaamaan oman hahmonsa Garrosh Hellscreamin sanoja:

"Ajat muuttuvat."

World of Warcraftin 9.2-päivityksen esittelyvideo sai nuivan vastaanoton YouTubessa marraskuussa. Kuva: Blizzard Entertainment

Vaikea vuosi WoWille

World of Warcraft ja sen kehittäjät ovat saanet viimeisen vuoden aikana runsaasti laaja-alaista kritiikkiä pelaajilta.

Kuvainnollisella tulilinjalla ovat olleet muun muassa valinnanvapautta rajoittavat pelimekaniikat, tylsiksi ja tuulesta temmatuiksi haukutut tarina ja uusi pääpahis sekä hidas päivitystahti.

Tulevan 9.2-sisältöpäivityksen ensiesittely ei vakuuttanut pelaajia sekään. Osa koki videolla puhuneiden kehittäjien aliarvioivan yleisönsä, kun he esimerkiksi kutsuivat uuden pelialueen ominaisuuksia "ainutlaatuisiksi" ja "ennennäkemättömiksi", vaikka vastaavia oli pelissä jo 15 vuotta sitten.

Selvänä imagotappiona voidaan pitää myös tiettyjen tunnettujen striimaajien, kuten Asmongoldin ja Preachin, hyppäämistä WoWin pääkilpailijan eli Square Enixin Final Fantasy XIV:n kelkkaan, vaikka ensimmäisenä mainittu on sittemmin jatkanut myös WoWin striimaamista.

Lue myös:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Julkaisijat: 
Lähde: