Nvidia kutsuu kaikki pelitietokoneiden omistajat taisteluun koronavirusta vastaan.

Jos sinulla on pelivalmis PC, voit lainata sen tehoja COVID-19 -pandemian torjumiseksi tehtävään työhön. Folding@Home on aloittanut massiivisen laskennan koronaviruksen rakenteen selvittämiseksi. Voit osallistua projektiin lataamalla Folding@Homen sovelluksen tai käyttämällä Chromen selainpohjaista beeta-versiota. Ohjelma kytkee tietokoneesi osaksi maailmanlaajuista supertietokoneverkkoa, jota tutkijat voivat hyödyntää massiivista laskentaa vaativissa projekteissa. Ohjelma käyttää tietokoneesi laskentatehoa silloin kun et itse sitä tarvi. Peliluokan GPU:t ovat tunnetusti tehokkaita laskentatehtävien prosessoimisessa. Ohjelma toimii PC:n, Linuxin ja Macin lisäksi myös PlayStationilla sekä puhelimella.

Hajautetun laskennan projekti Folding@Home on ollut olemassa vuosia, joten mistään uudesta asiasta ei ole kyse. Ohjelma onkin tuttu monille PlayStation 3:n käyttäjille.

Folding@Home käynnistettiin Stanfordin yliopistolla vuonna 2000. Ohjelma suorittaa molekyylisimulaatiota hyödyntäen yksityisten tietokoneiden ylijäämäistä laskenta-aikaa.

Lue lisätietoa Folding@Home -projektista täältä.

Kommentit

Tuttua toimintaa PS3 aikoina. Nyt myös tietokoneella tämän viruksen myötä. Kiitos vinkistä!

Loistohomma. Itsekin tutustuin asiaan jo 2009, ja nyt voin olla mukana auttamassakin. 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi