Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Blizzard on esitellyt suunnitelmansa siitä, miltä Diablo IV tulee näyttämään julkaisun jälkeen ja tulevina vuosina.

Nykypäivän trendejä seuraten myös Diablo IV tulee sisältämään taistelupassin ja kausipohjaisen julkaisukalenterin. Blizzard lupaa tiedotteessa kausien tarjoavan uutta sisältöä kolmen kuukauden välein.

Palvelupelien mallin mukaan Diablon tarjonta jakautuu neljään eri osa-alueeseen: kaudet ja seikkailut, Battle Pass, eli taistelupassi, sekä mikromaksuilla varustettu kauppa.

Kaudet ja niiden sisäiset seikkailut käynnistyvät heinäkuun puolivälin jälkeen, eli reilu kuukausi Diablo IV:n julkaisusta. Varsinaisesti sisällöstä Blizzard on vielä niukkasanainen.

"Seikkailujen tarkoitus on antaa pelaajalle uusia tehtäviä ja tapoja kerätä kokemuspisteitä taistelupassia varten", Blizzarin virallinen tiedote kertoo.

"Pelaajien on mahdollista kerätä raakamateriaaleja ja legendaarisia bonuksia hahmoille, jotka ovat saatavilla vain sen kauden aikana".

Kausittaiset taistelupassit ovat puolestaan kytköksissä neljään eri valuuttaan. Näistä ensimmäinen on pelin sisäinen favor-systeemi. Suomeksi käännettynä tämä tarkoittaisi palvelusta.

Palveluksia kerätään tehtävistä. Palvelukset vuorostaan ovat resurssi, jota käytetään taistelupassissa. Mikäli palveluksia ei halua kerätä, taistelupassin tasoja voi myös ohittaa käyttämällä oikeaa rahaa.

Jokaisella kaudella on kaksi omaa taistelupassia. Ilmainen versio tarjoaa 27 tasoa avattavia palkintoja, kun taas maksullinen versio sisältää 67. Palkinnot sisältävät niin kosmeettisia lisiä kuin hehkuvaa tuhkaa, mitä puolestaan voi käyttää kauden sisäisiin siunauksiin. Siunaukset antavat tilapäisiä parannuksia nopeuteen, millä pelaajat keräävät kokemuspisteitä.

Mikäli pelaajat haluavat avata korkeamman tason palkintoja, heidän pitää ostaa Premium taistelupassi, jonka voi ostaa pelin sisäisellä valuutalla, eli Platinalla, hintaan 1000 platinapistettä, tai 9,99 dollaria per kausi. Tämän lisäksi pelistä löytyy Nopeutettu taistelupassi, mikä puolestaan tarjoaa mahdollisuuden hypätä heti 20 tason ylitse. Kallein passeista maksaa 2800 platinapistettä, tai 24,99 dollaria per kausi.

Taistelupassien ohella Diablo IV tarjoaa myös pelin sisäisen kaupan, josta pelaajat voivat hankkia kosmeettisia esineitä, pukuja ja haarniskoja heidän eläinkumppaneilleen. Puvustukset ja lisät maksetaan tuttuun tapaan platinalla. Kaupasta hankitut puvut on sidottu pelaajan tiliin ja niitä voi käyttää hahmoluokasta riippumatta.

Blizzardin tiedotteen mukaan mikromaksut eivät vaikuta hahmojen voimiin millään tavalla ja ovat puhtaasti kosmeettisia. Yhtiö on aiemmin myös vakuutellut, ettei Diablo IV ole Pay-to-Win.

Diablo IV julkaistaan 6.6.2023. PlayStation 5, Xbox Series X ja S, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Window -alustoille.

Kirjaudu kommentoidaksesi