Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Grand Theft Auto V:n seuraajasta on huhuttu jo vuosia, vaikka pelin online-puoli tuntuu porskuttavan kiivasta tahtia. Ja miksipä ei huhuttaisi, pelaajat ovat odottaneet tietoa uudesta projektista jo vuosien ajan.

Uuden nimikkeen kehitys vahvistettiin viimein tämän vuoden helmikuussa. Ja siinäpä ne virallisesti vahvistetut tiedot taitavat ollakin, uusi peli on toden totta tekeillä. Mutta mitä kaikkea tulevaan tuotokseen on huhuttu saapuvan? Vastaus kuuluu, että melkeinpä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Epämääräistä puhetta on muun muassa mahdollisesta pelin sijoittumisesta Lontooseen aina päähahmon narkkaritaustasta lähtien.

Vilkaistaan osaa näistä huhuista, vaikka ihan viihteen vuoksi. Mikään näistä puheista ei ole vielä virallisesti vahvistettu, joten kaikkeen kannattaa suhtautua varauksella.

Pelattava naishahmo

Viime vuoden tammikuussa kuullut huhut kertoivat ”sisäpiiriläisten” tietoja kahdesta pelattavasta hahmosta, joista toinen olisi nainen. Kyseessä olisi ensimmäinen naispäähahmo GTA-sarjassa. Väite on peräisin Tom Hendersonilta, enemmän Call of Duty -peleihin keskittyneeltä miekkoselta. Kyseistä twiittiä ei voi tähän enää upottaa, sillä kirjoitushetkellä kyseinen Twitter-tili on jäädytettynä.

Kaksi pelattavaa rellestäjää ei toki ole ainoa lukumäärä, mitä on heitetty ilmoille, sillä useammassa huhussa on mainittu kolme ohjattavaa hahmoa.

Kaksi eri aikakautta, ehkä

Tulevan Grand Theft Auton aikakaudesta on ollut huhua suuntaan sekä toiseen.

Aiemmin tänä vuonna esimerkiksi Glitchedin uutisoimat puheet kertoivat, että tulevassa nimikkeessä keskityttäisiin kahteen eri aikakauteen. Viisiosaisen tarinan ensimmäiset kaksi kappaletta sijoittuisivat kertoman mukaan vuoteen 1985, minkä jälkeen siirryttäisiin moderniin aikakauteen.

Ja jotta vaakakupit olisivat tasan, niin aiemmin mainittu Tom Henderson kuitenkin on ”vuotanut” nimikkeen sijoittuvan nykyaikaan mainitsematta menneitä vuosikymmeniä lainkaan.

Paluu Vice Cityyn, Project Americas vai järkyttävän iso maailma

Tulevan tuotoksen on huhuiltu sijoittuvan Vice Cityyn, Miamia inspiraationaan käyttävään fiktiiviseen kaupunkiin, joka on tuttu pelisarjan aiemmista osista.

Yksi sitkeä huhu on tullut tutuksi nimellä Project Americas. Sen mukaan tuleva nimike sijoittuisi Vice Cityyn sekä jonnekin päin Etelä-Amerikkaa. Etenkin Vice City on mainittu vuosien mittaan lukemattomissa eri väitteissä.

Toisaalla sosiaalisen median ThatsSoBold-kanava on puolestaan kertonut, että tulevan nimikkeen Miamiin sijoittuva kartta olisi kolme kertaa GTA V:n vastaavaa isompi. Odotettavissa olisi kuulemma myös hurrikaaneja sekä alligaattoreita, minkä lisäksi pelialue laajentuisi hiljalleen suuremmaksi ja suuremmaksi. Maailma myös muuttuisi hieman Fortnite-pelin tyyliin.

Aiemmin tänä vuonna tosin päästiin kuulemaan villiä väitettä, jonka mukaan pelialan kiitetty ja kiistelty Michael Pachter olisi kuullut tulevan nimikkeen olevan jotain vieläkin suurempaa.

”Ymmärtääkseni se on sekoitus Vice Citystä, San Andreasista, Liberty Citystä ja Euroopasta. Lontoo, ehdottomasti. Voit mennä minne tahansa ja sinulla on tehtäviä, jotka vievät sinut kaikkiin noihin paikkoihin. Kyseessä on luultavasti 400–500 tunnin peli, kun he saavat sen ulos”, kertoo Pachter oheisella videolla.

Aikamoista. Kun väitteitä on näin monta, niin luulisi jonkun niistä myös osuvan maaliinsa.

Ja karttahan on jo toki "vuotanut" julki

Uusia kuvia tulevan GTA:n kartasta on enemmän kuin laki sallii. Otetaan niistä esimerkkinä neljä kappaletta näkösälle. Karttojen todenperäisyydestä ei ole minkään sortin taetta, joten myös niihin kannattaa suhtautua varauksella.

Alkuvuonna 2020 verkkoon putkahtanut kuva näyttää tältä:

Niin ikään vuoden 2020 alkupuolella aluetta väitettiin tämänlaiseksi:

Vuoden 2020 lopulla oheisen alueen väitettiin olevan nimikkeen temmellyskenttänä:

Toukokuussa 2021 verkkoon ilmestynyt karttalupailu on puolestaan oheisenlainen:

Joka mahdollista karttaa ei tähän kannata lisätä, sillä on niitä sen verran paljon. Kuvamateriaaliin kannattaa tässä kohdin suhtautua viihteenä, kunnes lopullinen versio aikanaan selviää.

Älykkäämpiä hahmoja

"Rockstar Gamesin emoyhtiön Take-Two Interactiven patenttihakemus kuvailee uutta järjestelmää ihmisten ja liikenteen paremmaksi hallitsemiseksi virtuaaliympäristöissä", kertoo uutisemme (klik) viime vuoden tammikuulta.

Edellisen vuoden lokakuussa jätetty patenttihakemus on laitettu eteenpäin Rockstarin teknologian apulaisjohtaja David Hyndin ja johtava tekoälyohjelmoija Simon Parrin toimesta. Teknologian tavoitteena on hakemuksen mukaan luoda videopeleistä realistinen kokemus muokkaamalla tekoälystä entistä älykkäämpi havainnoimaan ympäristöään.

Patentti kohdistuu erityisesti ei-pelattavien hahmojen (NPC) käyttäytymiseen ajoneuvoa kuljetettaessa. Patentissa kuvatun teknologian avulla voisi määritellä hahmojen omat erityispiirteensä kartalla kulkemiseen. Kyseessä on siis jonkin sortin kehittyneempi polunetsintämalli, jolla tekoälystä voidaan muokata niin sanotusti omatoimisempi ja kiehtovampi pelaajan näkökulmasta.

Varmuutta teknologian käyttöönotosta tulevassa pelissä ei toki ole vielä varmuutta.

Ensimmäinen kuva GTA VI:sta?

Tarkkasilmäiset pelaajat löysivät Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Editionista kuvan talosta, jota ei ole tähän mennessä onnistuttu tunnistamaan. Kyseinen valokuva roikkuu Lil’ Probe’Innin seinällä San Andreas -pelissä.

Onko kyseessä Rockstarin nokkela tapa kiusoitella seuraavaa seikkailuaan toisen pelin sisällä? Useiden pelaajien mukaan kyllä.

VR-moodi

Australialainen Video Games Deluxe -studio kertoi vuonna 2020 LinkedIn-palvelussa valmistautuvansa AAA-tason avoimen maailman VR-peliin Rockstarille. Olisiko kyseessä seuraava GTA, kenties. Video Games Deluxe oli mukana työstämässä L.A. Noiren VR-moodia.

Julkaisuaikataulu

Seuraavan GTA-pelin julkaisuaikataulusta oli kosolti huhuja jo ennen kuin nimikkeen kerrottiin virallisesti olevan tekeillä. Aiemmin mainittu Tom Henderson maalaili projektin julkaisuhaarukaksi ympäripyöreästi vuosia 2024 tai 2025. Hendersonin kanssa samaa mieltä asiasta ovat jokapaikanhöylä Jason Schreier kuin VGC-sivustolle kirjoitteleva Andy Robinsonkin.

Take-Two Interactiven markkinointibudjetin on myös uumoiltu kertovan jotain julkaisuaikataulusta. Pelitalon on nimittäin raportoitu suunnittelevan 89 miljoonan dollarin käyttämistä mainontaan aikavälillä vuoden 2023 huhtikuusta vuoden 2024 maaliskuuhun. Normaalia suurempi rahamäärä sai pelialan analyytikko Jeff Cohenin aavistelemaan, että seuraava Grand Theft Auto -peli julkaistaisiin kyseisenä ajankohtana.

Take-Two on sittemmin kiistänyt kyseiset tiedot kertoen, että kyseinen markkinointibudjetti on varattu pelitalon kolmansien osapuolten sopimuksille.

Mitä muuta?

Uusia huhuja tulee julki lähes viikoittain. Tuoreet "vuodot" ja jos jonkin sortin huhupuheet ovat oivia tapoja saada sivustoille klikkejä, joten jopa täysin tuulesta temmatut jutunjuuret ovat enemmän kuin todennäköisiä.

Esimerkkinä täysin höpönlöpöistä huhuista voisi mainita tässä jutussa (klik) ennustetut ja vuodetut PlayStation 4 -konsolin ulkoasut. Eivät sitten toteutuneet.

Varmoja tietoja tulevasta Grand Theft Auto -pelistä ei ole oikeastaan sen suurempaa, kuin että sellainen on työn alla. Kaikkeen muuhun kannattaa suhtautua tässä kohdin vielä kriittisesti.

Mutta ovathan ne huhut hauskaa luettavaa.

Kommentit

Olikohan se Pelit-lehdessä kun pohdittiin, että GTA V:n tekeminen nykyaikana ei enää onnistuisi, kun netin mielensäpahoittajat kävisivät pelinkehittäjien kimppuun. Onkohan GTA VI sitten täynnä puujalkavitsejä? Kun puujalkavitsejä ei kukaan tajua niin ei kukaan käy pelinkehittäjien kimppuunkaan.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi