Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Swords & Soldiers menu valikko

Swords & Soldiers

Wii U:n eShop-latauskauppa alkaa pikku hiljaa täyttymään pelattavasta, suuremmasta ja pienemmästä. Näiden kahden kategorian keskimaastosta löytyy Swords & Soldiers, joka pitää sisällään yksinpelikampanjan, moninpelin ja erilaisia haasteita koettavaksi. Tuotoksen nimi voi kalskahtaa tutulta, sillä kyseessä on uusioversio WiiWareen aikoinaan julkaistusta samannimisestä pelistä.

Viikinki vilustuu

Pelimuodoltaan Swords & Soldiers on tosiaikastrategiaa, jossa omat joukot asetetaan vastapuolen armeijan örmyjä vastaan. Yksinpelin kampanjamoodi koostuu kolmesta erillisestä kampanjasta, joissa otetaan hallintaan joko viikinkien, atsteekkien tai kiinalaisten armeijat. Jokaisella puolella on omat omalaatuiset syynsä lähteä kukistamaan muita armadoja omilla erikoisilla keinoillaan.

Taistelussa homman nimi on aloittaa maaston vasemmasta laidasta ja edetä tavalla tai toisella kohti ruudun oikeata laitaa, jossa tuhoamista odottaa vihollislinnake tai pari. Suurimmassa osaa tehtäviä käytössä on heti oma linnoitus, josta lähettää kullalla ostettavia yksiköitä matkaan. Persoonalliset joukot kävelevät automaattisesti kohti vihollislinjoja saman tien ostotapahtuman jälkeen ja useimmiten niiden matka päättyy kuolemaan. Tämä ei ole iso murhe, sillä uusia yksiköitä saa ostettua aina rahapinon salliessa.

Jokaisella kolmella armeijalla on erilaiset yksiköt, mutta tarjolla on kuitenkin samanlaiset arkkityypit perusyksiköstä pidemmän matkan ampujaan ja isompaan mörssäriin. Näiden ohella ostettavissa on erikoisyksiköitä, jotka myös vaihtelevat kiitettävän paljon kustakin armeijasta riippuen. Repertuaarissa on muun muassa jättiläistä, katapulttia ja henkiinherättäjää.

Pelaaminen vaikuttaa alkuun suhteellisen helpolta, mutta syvyyttä menoon tuovat erilaiset taiat, joiden käyttöön vaaditaan hitaasti kerääntyvää manaa. Tarjolla on myrkkytaikaa, taivaalta tippuvaa vasaraa ja lumimyrskyä. Lisäksi valittavissa on erilaisia pieniä puolustustorneja, jotka ovat jälleen kerran joka ryhmittymällä erilaiset. Taiat ja rakennelmat tuovat oman mielenkiintoisen lisänsä pelitilanteeseen, kun lohduttomalta vaikuttavan tilanteen voi koettaa kääntää päälaelleen.

Käytettävien yksiköiden ja muiden apukeinojen avulla kampanjat poikkeavat toisistaan mukavan paljon. Kaksi ensimmäistä ovat puhtaampaa strategiataistelua, kun taas kolmas luottaa enemmän kikkailuun. Tehtävät vaihtelevat helpoista reilusti haastavimpiin. Pidemmän väännön jälkeen saavutetut voitot maistuvat makeilta, etenkin kun niiden saavuttaminen on vaatinut nokkeluutta. Pelkkä uusien joukkojen syytäminen taistelemaan ei nimittäin aina riitä voittoon, vaan voiton avaimien saavuttamisessa kannattaa käyttää apuvälineitä laajasti sekä luovasti.

Atsteekki aivastaa

Vakavaksi peliksi Swords & Soldiersia ei voi haukkua. Ulkoasu tuotoksessa on pirteän piirrosmainen, mikä sopii hyvin yhteen hahmojen hölmön sanailun kanssa. Sotajoukkojen animointi, ulkoasu ja ääntelyt ovat hyvällä tavalla typeriä. Ääniin tämä pätee ainakin muutaman ensimmäisen kerran, kun huudahduksia pääsee omin korvin kuulemaan. Nimikkeen musiikit eivät jää erityisesti mieleen pyörimään, mutta ei taustamusiikkia kuitenkaan millään asteikolla huonoksi pysty kutsumaan.

Wii U:n GamePad on tässä pelissä poikaa. Kosketusnäytöllisellä näytöllä varustettu ohjain toimittaa tarvittaessa televisioruudun virkaa, minkä lisäksi omaa armeijaa voi kontrolloida näytöltä näkyvien toimintojen avulla. Pelaamiseen tarvitaan siis minimissään ohjaimen analogitatti kartan liikuttamiseen ja stylus-kynä kaiken muun toimittamiseen. Mikäli televisioruutua haluaa käyttää, niin tällöin toimivinta on ottaa käteen Wiimote, jolla osuu parhaiten töllössä näkyviin namiskoihin. Televisioruutu ja GamePad eivät yhdessä toimi kovin hyvin, sillä tällöin on tarve katsella vuoronperää ruudulta toiselle.

Moninpelissä eri näyttöjen käyttäminen on mainio ominaisuus. Kahden pelaajan rymistellessä haluamillaan armeijoilla voi yksi ottaa käyttöönsä televisioruudun toisen hyödyntäessä GamePadia kosketusruutuineen. Eri ruutujen hyöty korostuu etenkin menon ollessa hektisimmillään, kun kumpikin pelaaja sysää joukkoja taisteluun ja heittää ilmoille erilaisia taikoja.

Kiinalainen koisii

Vastustajien kurmottaminen on parhaimmillaan hauskaa ja haastavaa puuhaa. Siitä nauttii yksinpelitehtävien läpi mieluusti aina lopputeksteihin asti, vaikka kyseessä ei olekaan kulmakunnan monikerroksisin strategiaeepos.

Pelaaminen ei lopu noin viiden tunnin jälkeen yksinpelikampanjoiden läpäisyyn. Tarjolla on lisäksi vapaata taistelua haluamallaan armeijalla sekä kolme haastetta, jotka vaihtelevat huvittavasta kivenvyöryttämisestä haastavampaan loputtoman vihollismassan kukistamiseen. Näitä kolmea pelaa mielellään uudet ennätykset silmissä kiiluen, sillä jokainen näistä eroaa toisistaan tarpeeksi paljon. Omia pisteitään ei kuitenkaan pysty vertaamaan verkon välityksellä muiden pelaajien vastaaviin.

Swords & Soldiersin tarina jatkuu aikanaan sarjan kakkososalla, joka nähdään niin ikään Wii U:lla. Ennen sitä tarjolla on mainio versio pelistä, joka viihdyttää sekä yksin että kaksin. Eikä hintakaan päätä huimaa.

Swords & Soldiers on ladattavissa Wii U:n eShopista hintaan 2,99€.

Galleria: 

Kommentit

"Ulukai, we need more gold..."
Hyvä että on nähty vähän vaivaa ottaa omia screenshotteja ettei valmiisiin pressikuviin turvauduta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi