Uncharted: Drake's Fortune

Jo pelkkä pelinkehittäjän nimeen vilkaisu lupaa hyvää, sillä onhan asialla yksi parhaista eli Naughty Dog, jonka käsialaa ovat hittipelit kuten Crash Bandicootit (1-3) ja Jak and Daxterit. Mutta täyttääkö Naughty Dog odotukset sen ensimmäisessä PS3 pelissä. Vastaus on, kyllä. Peli on yksi Playstation 3:sen tämän hetken parhaita pelejä.

Peli sijoittuu trooppiselle saarella, jonne pelinpäähahmon Nathan Draken tie vie hänen seuratessaan esi-isänsä Sir Francis Draken päiväkirja merkintöjä, joiden mukaan Francis oli ollut kuuluisan El Doradon-aarteen perässä. Tästä alkaa seikkailu, jossa kohdataan upeita maisemia, yllättäviä löytöjä, huikeita juonenkäänteitä sekä tietysti pahiksia, jotka ovat myös aarteen perässä. Uncharted on ikään kuin nykypäivän Indiana Jones, johon on lisätty Tomb Raider-tyylistä toimintaa.

Peli sijoittuu siis trooppiselle saarelle mutta tämä ei tarkoita pelkkää viidakkoa. Mukana on luolia, hautoja, raunioita ja mahtuu mukaan myös sukellusvene. Pelissä Nathanin ohjaus toimii todella hyvin, eikä minkäänlaisia ongelmia ole. Perusnappien hakkaamisen sekaan on onnistuttu ujuttamaan hyvin myös SixAxisin liiketunnistuksen hyödyntäminen. Kun Nathan tasapainoilee puunrungon päällä tai kun hän heittää kranaattia, niin aina tarvitsee liiketunnistusta. Myöskin Gears of War tyylinen suojautuminen on toteutettu todella hyvin. Viholliset eivät hekään ole tyhmimmästä päästä. He osaavat jopa yllättävän hyvin suojautua ja odottaa, että Nathanin aseen lipas tyhjenee. Pelissä kuuleekin usein pahisten huutavan toisilleen: He is out of ammo, get him!. Tässä vaiheessa tuleekin pulma mitä tehdä kun viholliset puskevat kohti ja itse kyykit kivipaasin takana ilman ammuksia. No ei muuta kuin nyrkit avuksi. Nathan osaa kyllä vanhan kunnon turpaanmätönkin. Tappelut on toteutettu ihan kiitettävästi ja niissä on kunnon Indiana Jones meininki eli ei mitään hienouksia ja karatepotkuja vaan nyrkit heilumaan ja verta lentämään.

Pelin juoni on todella koukuttava mutta ei ehkä niin koukuttava, että pelin jaksaisi monta kertaa läpi pelata. Tämän ongelman ratkaisemiseksi peliin on ripoteltu ympäri kenttiä pieniä antiikkiaarteita, joita keräämällä saa avattu uusia videoita ja vaikkapa huijausjuttuja. Näiden lisäksi on myös erilaisia haasteita, kuten ammu niin ja niin monta pääosumaa tai hakkaa niin ja niin monta pahista. Ja aivan kuin kaikki ei olisi jo tarpeeksi hyvin, niin pelissä on myös jotain muuta hyvää mitä monessa pelissä jää kaipaamaan ja se on hyvä ääninäyttely. Tässä pelissä ääninäyttely on erinomaista ja dialogit ovat todella mahtavaa kuunneltavaa/katseltavaa. Kaikki pelihahmot ovat persoonallisia ja heidän omat luoteenpiirteet tuodaan hyvin esiin. Peli on todella koukuttava, joka pitää mukanaan loppuun asti. Ehdoton hankinta niille joilla on Playstation 3, sillä tämä on yksi PS3:sen tämän hetken parhaita pelejä.

Plussat:
+ Pelattavuus
+ Ääninäyttely ja dialogit
+ Grafiikat

Miinukset:
- Olisi voinut olla enemmän pulmanratkontaa
- Joskus hieman liian mekaanista
(- lyhyehkö)

Kirjaudu kommentoidaksesi