Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tämän kuun alussa päästiin nauttimaan pienen faniporukan uutteran työn hedelmistä. Kaiken lisäksi täysin ilmaiseksi.

Daggerfall: Unity on pitkään työstetty uudelleenrakennus vanhasta kunnon Elder Scrolls II: Daggerfallista. Vuonna 1996 julkaistu Elder Scrollsin toinen osa oli Bethesdan ensimmäinen oikea hitti, ja sitä pidetään vieläkin pelihistorian ehkä suurimpana roolipelinä, mitä kartan kokoon tulee.

Daggerfallhan on nykyisin peli, joka on kyllä esimerkiksi Steamista saatavilla, mutta sen pyörittäminen nykytietokoneilla on todella vaikeaa, ja vanhanaikaiset kontrollit tekevät teoksen pelaamisen miltei mahdottomaksi. Pieni porukka ihmisiä päätti vuosia sitten, että tämä vanha Bethesdan hitti pitää saada myös nykypolvien nautittavaksi. Siitä alkoi urakka.

Projektin nimi kertookin urakan ytimen. Faniporukka käytti vuosia aikaa rakentaakseen Daggerfallin kokonaan uusiksi Unity-moottorille. Vanhanaikaisten kontrollien sijaan käytössä ovat näppäimistön WASD-yhdistelmät, kuten kaikissa nykyaikaisissa peleissä. Homma on ladattu piiruaan myöteen sellaiseksi, miltä vanha peli näytti, mutta resoluutiota ja käyttöjärjestelmää on muutettu niin, että peli toimii nykyraudalla. Projekti ei itsessään pyri ehostamaan esimerkiksi pelin grafiikkoja, mutta se on tehty yhteensopivaksi lukemattomille muille modeille. Tämä tarkoittaa sitä, että kun asennat pelin koneellesi, voit valita itse mahdolliset grafiikkamodit ynnä muut, ja ladata ja asentaa ne tähän päälle tahtoessasi.

Jotta pääsisit nauttimaan tästä uudelleenrakennuksesta, on sinun tehtävä seuraavat sirkustemput:

  • Mene Steamiin ja hanki itsellesi Elder Scrolls II: Daggerfall. Peli on ollut ilmainen jo pitkään, eikä tilanne ole ilmeisesti muuttumassa.
  • Mene tähän osoitteeseen ja lataa Daggerfall: Unity. Se on myös ilmainen.
  • Pura Daggerfall: Unity omaan kansioonsa ja suorita sen .exe -tiedosto
  • Kun asennusohjelma kysyy, ohjeista se Steamista ladatun, alkuperäisen Daggerfallin luo
  • Odota hetki ja nauti

Mikäli tulee ongelmia, Daggerfall: Unityn nettisivuilla on ohjeet kaikenlaisiin ongelmatapauksiin.

Tämä pitkä projekti on yksi monista suurista modiprojekteista, jotka ovat olleet työstössä jo vuosia. Julkaisuvuoroaan odottaa esimerkiksi Fallout 4: New Vegasin kaltainen jättiläinen, jossa Fallout: New Vegasia rakennetaan uudelleen toimimaan Fallout 4:n sisällä.

Kommentit

GOGista tuon saa sellaisena versiona että pelittää suoraan ilman mitään kikkailuja ja asennuksia erikseen...
https://www.gog.com/en/game/daggerfall_unity_gog_cut

Hyvä pointti! Näiden versioiden erona on se, että GOGin versio on modattu valmiiksi, halusitpa sitä tai et. Tietyt modit grafiikkojen ja pelin tehostamiseksi on jo tehty, ja olen kuullut että ne eivät välttämättä ihan toimi yhteen niinkuin olisi tarkoitus. Peli bugittelee ja hidastelee, eikä näytä enää alkuperäiseltä. 

Unityn tarkoitus taas on luoda "tyhjä lautanen", jossa alkuperäinen peli toimii nykyraudalla, ja käyttäjä saa itse modata ehostukset oman makunsa mukaan. 

Haluan myös huomauttaa että on täysin eri asia modata peli pelattavaan kuntoon kuin rakentaa se uusiksi toimivammalle pelimoottorille. Uskon, että ero on aika vinha, jos noita pyöräyttää ruudulla peräkkäin. :) 

GOG cut perustuu vuoden 2022 buildiin ja oli relevantti silloin. Nyt sitä ei suositella enää käytettäväksi, koska kyseessä ei ole versio 1.0.

Toki tuonkin saa kikkailemalla päivitettyä 1.0, mutta ei tätä voi suositella enää kenellekään kun tuo alkuperäisen asentaminen ja modaaminen on jo suhteellisen helppoa. 

Oho. Täytyy ottaa kokeiluun joskus. Itsellä on menossa eräs toinen vanhapeli projekti jota en ole koskaan pelannut nyt. Mutta tämä on aika ottaa peluuseen kun ehtii.

Nauti! 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: 
Studiot: