Japanilaisen Pocket Pairin työstämä Palworld-teos julkaistiin perjantaina early access -muodossa. Vaikka peli ei ole vielä kokonaan valmis ja löytyy myös Game Pass -valikoimasta, on se saavuttanut ihan hävyttömiä myyntilukuja todella lyhyessä ajassa.

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa peli on myynyt jo yli neljä miljoonaa kappaletta ja tehnyt ennätyksen myös Steamissa. Kun nimittäin puhutaan peleistä, joilla on eniten yhtäaikaisia käyttäjiä Valven palvelimen historiassa, suihkaisi Palworld itsensä ykköseksi. Taakse jäivät sellaiset suurnimet kuin Cyberpunk 2077, Elden Ring, Hogwarts Legacy ja Baldur's Gate 3.

Teos on karkeasti sanottuna yhdistelmä Pokémonia sekä ARKin ja Valheimin tyylisiä selviytymisrakentelupelejä. Toki peli tekee Pokémoniin pesäeron siinä, että palloihin piilotettavilla pikku pörriäisillä on myös pyssyt käpälissään.

Early access -teokseksi suoritus on hulppea. Internetin huulilla onkin jo spekulaatiot plaginoinnista ja AI:n käytöstä peliä tehdessä, koska eihän tällainen läpimurto voi toteutua ilman pientä kiistanalaisuutta. Jännä nähdä miten projekti etenee tästä!

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelit: 
Lähde: