Eilen julkaistun The Last of Us Part II:n tiedettiin aiheuttavan eripuraa, mutta nyt kohupeli vaikuttaa tuoneen pelaajien pahimmat puolet esiin.

Naughty Dogin tuorein nimike on joutunut maalitetuksi käyttäjäarvosanoja keräävällä Metacritic-sivustolla. Tällä hetkellä arvosteluja on kertynyt 24 403, ja niiden keskiarvo on 3.4/10. Erittäin negatiivisia arvioita nollan ja neljän väliltä on lähes 17 000. Ikävää asiasta tekee se, että iso osa negatiivisen arvosanan antaneista ei vaikuta omistavan koko peliä. Moni arvioijista ei myöskään ole päässyt tarinassa alkua pidemmälle.

Pelaajat valittavat arvosteluissaan pääasiassa tarinasta ja hahmokehityksestä. Huomion arvoista on, etteivät käyttäjäarvostelut ole spoilerivapaita, joten juonipaljastuksia välttelevien ei kannata suunnata sivustolle.

Kriitikkoarvioiden keskiarvo on 95/100. Lukema perustuu vajaaseen sataan ammattilaisarvioon.

Lue KonsoliFINin The Last of Us Part II:n 4/5-arvostelu: Mykistävä, teknisesti mestarillinen kostotarina kärsii vain jatko-osien perisynnistä

Katsasta myös pelin spoilerivapaat kuvakaappaukset: Upeita maisemia, piilotettuja yksityiskohtia ja fiilistelyä – kuvakaappauksia The Last of Us Part II:n kampanjasta

Kommentit

Eiköhän nuo käyttäjäarvostelut kuitenkin kerro rehellisesti suurimmalle osalle sarjan faneista miksi jättää tuote kokonaan koskematta.

Pelin "arvostelemisessa" sitä pelaamatta ei ole kyllä minusta mitään rehellistä. Eikä ole myöskään yhdenkään totuuden torven tehtävä päättää muiden puolesta mitkä juonen yksityiskohdat ovat vapaata riistaa spoilattavaksi. Etenkään kun totuuden torvi itse on todennäköisesti vain katsonut vuodetut klipit irrallaan niiden kontekstista, eli he eivät itse edes tiedä kokonaiskuvaa.

Onhan tuo pelin juoni todella typerä ja se loppu vielä kruunaa sen

Miesvauvelit siellä taas remuaa, antaapa huuella. Peli on loistava. 

No onneksi, vaikka yksikään mediasivusto ei asiasta ole maininnut, osa virallisista arvostelijoista on antanu 10/10 arvosanan, ja ovat vielä niin röyhkeitä asian suhteen että kommenteissa myöntäny ettei oo arvosanan arvoinen mutta ovat antaneet silti täydellisen arvosana koska sosiaalioikeus.. 

Peli EI todellakaan ole ansainnut tuota metascore-arvosanaa mikä sillö nyt on. Userscore taas puhuu täysin pelaajien itsensä puolesta. En näe mitään hyvää syytä käydä heittämässä lokaa sen niskaan jos se olisi hyvä peli. Tämä on vihattu mielipide. Pidän siis GTA:sta mutta ei se ole ansainnut niin hyväö metascorea kuin mikä sillä nyt on. Samaten The Last Of Us:in suhteen. Kriitikot ovat arvioineet selkeästi vanhan peli suosion mukaan; nyt heitä ei vihattaisi. Part 2 oli tylsä ja laimea juonikääntein eikä mielenkiinton pysynyt alun jälkeen(pelasin silti epätoivossa). Tässä tilanteessa userscore antaa suuntaa pelin tasolle mutta ei peli kyllä noin haiseva ole.

Jujuhan on siinä, että jokainen arvostelukin on aina ytimeltään pelkkä mielipide. Peli ansaitsee jokaisen perustellun mielipiteen, koska ne ovat aina ihmisten henkilökohtaisia kokemuksia pelistä. Syyt pitää pelistä tai vihata sitä voivat olla moninaiset ja kaikki ne ovat periaatteessa valideja, mutta peliä pelaamatta mielipidettä ei voi muodostaa; silloin kyse on pelkästä ennakkoasenteesta. Pelkän ennakkoasenteen perusteella ei arvostella pelejä.

Perus Netflix kostotarina. Ei kiinnosta yhtään tämä peli. Harmi sinänsä sillä ensimmäisessä osassa oli sentään hyvä juoni

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi