Sony on ilmoittanut PlayStation Plus- ja PlayStation Now -palvelut yhdistävästä uudesta palvelusta, jonka nimi on kesäkuun alusta alkaen PlayStation Plus.

Sonyn blogikirjoituksen mukaan uusi palvelu tarjoaa tilaajille aiempaa enemmän valinnanvaraa. Käytännössä tämä tarkoittaa palvelun jakautumista kolmeen tasoon:

PlayStation Plus Essential vastaa käytännössä nykyistä PlayStation Plus -palvelua. Kuukausittaisen kahden maksuttoman pelin ja alennusten lisäksi tilaajat voivat pelata verkossa ja säilöä tallennuksensa Sonyn pilveen. Hinta pysyy niin ikään nyky-Plussan tasolla.

PlayStation Plus Extra lisää huokeimpaan tasoon noin 400 PS4- ja PS5-pelin vaihtuvan kokoelman. Mukana on sekä Sonyn että kolmansien osapuolten julkaisuja, jotka voi ladata omalle koneelle. Tämän tason hinnat vaihtelevat 14 eurosta kuussa sataan euroon vuodessa.

Korkein taso, eli PlayStation Plus Premium kasvattaa kokoelmaa vielä reilulla 300 pelillä vanhempien konsolien ajoilta. Koska edes PlayStation 5 -rauta ei ole yhteensopiva vanhojen arkkitehtuurien kanssa, nämä pelit virtautetaan pilvipalvelusta. Premium-tilaajille tarjotaan myös mahdollisuutta tutustua tiettyihin uusiin peleihin ennen ostamista. Hintaa ökyimmällä paketilla on 16,99€/kk tai 119,99€/vuosi.

Games Industry -sivustolla haastateltu Jim Ryan toppuutteli toiveita kaikkien Sonyn omien hittien ilmestymisestä PlayStation Plussaan suoraan julkaisussa: "Kuten tiedätte, emme ole valinneet tätä polkua aikaisempien palveluiden kohdalla, emmekä aio valita sitä nytkään."

Tiettävästi uudessa palvelussa nähdään kuitenkin heti kesäkuussa ainakin Death Stranding, God of War, uudet Spider-Manit ja Returnal.

Kirjaudu kommentoidaksesi