Moshataan vihut kumoon

Shantae on kulttisuosiota nauttiva 2D metroidvania. Pelissä on hilpeä meininki - kun Shantaeta ei liikuta, hän joraa itsekseen. Vihut hakataan moshaamalla tukalla. Tukkaan saa lisää lyöntipoweria ostamalla shampoota.

Pelissä autetaan Shantaen setää tekemään laitetta, jonka avulla voi puolustaa kylää hyökkäyksiltä. Laitteesta puutuu osia, joten niitä pitää käydä metsästämässä. Kyläläisiltä saa hyviä vinkkejä osien sijainneista. Osien metsästykseen lähdetään sen jälkeen kun ollaan ratkaistua joku muu ongelma. Esim. kyläläisten muistinmenetys menemällä luolastoon hoitelemaan vihu.

Metroidvania pelien tyyliin, kun Shantae saa jonkin uuden kyvyn, voi mennä aiemmin nähtyyn paikkaan mihin ei ole aikaisemmin päässyt kykyjen puutteen takia. Edellisessä osassa, Shantae sai uusia kykyjä vaatteiden mukana, esim. saappaat tai hattu. Half-Geniessä Shantae muuttaa muotoaan joksikin eläimeksi. Esim. norsu pystyy puskemaan esteet tieltään ja hämähäkki voi kulkea katossa. Eläinhahmoille saa myös hankittua lisäkykyjä. Kuten merenneidolle saa kuplien puhaltamiskyvyn.

Shantae on aika helppo. Kun kerää murkinaa, tiukan paikan tullen voi aina syödä, jolloin sydämet eivät lopu kesken. Pelissä on myös hard core moodi, jota en ole kokeillut.

Shantae on hyväntuulinen peli ja tykkäsin siitä kovasti. Läpipeluuseen meni seitsemän tuntia.

Kirjaudu kommentoidaksesi