Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Rock is hard, Rochard is harder!

Kivenkovaa rekyyliä

Recoil Games ei ole tunnetuin suomalainen pelistudio, mutta sen taustalta löytyy Remedyn ja Futuremarkin veteraaneja, runsaasti ideoita ja hyvät suhteet julkaisijoihin. Pikkupaja on kaikessa hiljaisuudessa työstänyt Helsingin Haagassa uutta hengentuotettaan, Playstation 3:n latauspalveluun ainakin toistaiseksi yksinoikeudella julkaistavaa Rochardia.

Tyyni myrskyn edellä

Tapasin Recoil Gamesin toimistolla yhden yrityksen perustajista, Samuli Syvähuokon. Lyhyen tapaamisen aikana kuulin pelin kehityksen historiasta ja pääsin itsekin testaamaan lähes valmista tuotosta. Pelistä ei ole toistaiseksi kerrottu tiedotusvälineille juuri mitään, mutta näin San Franciscossa järjestettävän Game Developers Conferencen alla salaisuuden verhoa uskalletaan vähitellen raottaa. Ja mikä on raottaessa, sillä Super Stardust HD:n, Trials HD:n ja Trinen seuraan näyttää liittyvän jälleen yksi kotimainen laatuladattava.

Recoil Gamesin pelin sankari on tavallinen kaivosmainari John Rochard, jonka äänenä kuullaan Duke Nukemina paremmin tunnettua Jon St Johnia. Rochard kulkee intergalaktisen avaruuskaivosyhtiö Skyrigin omistamalta asteroidilta toiselle ja korjailee puutteelliselle huollolle jääneitä koneita G-lifteriksi ristityllä yleistyökalulla sekä macgyvermaisella nokkeluudellaan. 2D-tasoloikkimisen lisäksi Rochard sisältää fysiikka- ja painovoimakikkailun varaan rakennettua ongelmanratkontaa.

80-lukua henkivä grafiikka on sarjakuvamaista ja se tuo mieleen Team Fortressin, vaikka taustoissa on havaittavissa tiettyjä Ratchet & Clank -vaikutteita. Jälkimmäiset voivat tosin kertoa enemmän omista mieltymyksistäni kuin todellisista taiteellisista ratkaisuista. Visuaalisen tyylinsä puolesta Rochard vaikuttaa koko perheen peliltä, mikä on täysin tietoinen valinta. Väkivaltaakin on vain rajoitetusti, eikä sekään vähä ole liian graafista. Ajoittainen ammuskelu muodostaa yleensä vain yhden palasen ratkottavista ongelmista.

Rock on kovaa, Rochard on kovempi

Rochardissa mielenkiintoista on myös sen soundtrack. Yleensä ladattavissa peleissä ei musiikkiin pahemmin panosteta, mutta tähän on Poets of the Fallin tuottaja Markus "Captain" Kaarlonen nauhoittanut lähes pitkäsoitollisen verran uusia biisejä. Musiikki kuulostaa hyvältä ja jokainen kappale sopii tunnelmaltaankin kenttään, jossa sitä soitetaan. Koska soundtrack on niin laatukamaa, on sen julkaisemista musiikinlatauspalveluissakin harkittu.

Julkaisijana Rochardille toimii Sony Online Entertainment, mutta Recoil Games on onnistunut pitämään itsellään pelin oikeudet. Tämä on ollut mahdollista kotimaisten rahoittajien – Mediatonicin ja Tekesin – avulla. Vaikka siis Rochard saapuukin ensin vain PS3:lle, tullaan se ehkä näkemään myöhemmin muillakin alustoilla. Julkaisupäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta luultavasti pääsemme itse kokeilemaan peliä loppukevään tai alkukesän aikana.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi