Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Petri Katajan blogi

Super Mario Odyssey -tasoloikkaa on kehuttu yhdeksi Switch-konsolin parhaista peleistä. Korona-aika oli oiva tilaisuus lähteä toteamaan, josko väite piti paikkansa.

Näin ollen viime vuoden lopulla hankittu peli tulikin tahkottua jokunen hetki sitten loppuun asti. Ei sataprosenttisen nähdyksi asti, sillä tekemistä riittäisi vaikka kuinka ja pitkäksi aikaa, mutta tarpeeksi valmiiksi asti. Tämän perusteella voisi pistää pelin kentät jonkin sortin paremmuusjärjestykseen, ainakin Top 5 -listan muotoon. Ohessa yhden pelaajan mielipide, joka ei ehkä joka pelaajan makua noudata. Vai noudattaako?

Juttu sisältää luonnollisesti spoilereita pelistä.

5. Wooded Kingdom

Viides sija oli vaikea täyttää. Top neljä oli helppo valita, mutta sijalle viisi olisi voinut sijoittaa käytännössä minkä tahansa muun maailman. Moon Kingdom, hauska heikon painovoimansa takia, mutta kovin aution tylsä. Seaside Kingdom, nätti mutta uinti ei ole pelin toimivin osa-alue. Ensimmäinen kunnon maailma, Cascade Kingdom, on komia, mutta ohjattavaa T-Rex-hirmua lukuun ottamatta paljoa muuta erityisen jännää ei ole.

Näinpä pistäisin itse sijalle viisi Wooded Kingdomin, jossa puu yhdistyy metalliin. Enemmän pystysuora kuin aakean laakea maailma tarjoaa muutamat kiperämmät haasteet, mutta oikeastaan yksi tietty asia vie sen muiden ylitse. Ja se yksi asia on tässä lokaatiossa soiva musiikki, joka on niin epämariomainen, että oikein kummastuttaa. Menevä kuin mikä, mutta erikoisen epä-Mario-tyylinen. Hyvällä tapaa!

Nintendo on viime aikoina kunnostautunut poistamalla kaikkien peliensä musiikit Youtubesta, katsotaan kuinka pitkään tämä upotus toimii.

4. Sand Kingdom

Aakeassa ja laakeassa Sand Kingdomissa voi kohdata kosolti hiekkaa ja mysteereitä sekä nopeasti jolkottelevan leijonapatsaan. Perin mukatava. Asiaa ei myöskään pahenna, että kyseinen alue on varsin mukavaa katseltavaa ensimmäisellä visiitillä, jolloin joka kolkka on jäässä. Okei, kehtaa sitä katsella myöhemminkin. Onpa pyramidin lähettyvillä oleva pomotaistelukin yksi pelin hauskimmista.

3. Bowser's Kingdom

Japanilaistyylinen Bowser's Kingdom on mainio, etenkin esteettisesti japanilaistyylisine rakennelmineen, painovoimaa uhkaavine leijoineen ja lippuineen kaikkineen. Tähän päälle vielä suuren taistelun odotus ja tilanteeseen sopiva tuima musiikki. Sopii pahishahmon maailmaksi kuin nyrkki silmään.

2. Mushroom Kingdom

Mushroom Kingdom on kuin kunnianosoitus Super Mario 64 -pelille linnoineen kaikkineen unohtamatta Yoshi-hahmoa köllöttelemässä kyseisen rakennelman katolla. Tuttuja melodioita ja ympäristöjä, mutta myös uutta hauskaa tekemistä, ei tästä voi olla pitämättä. Pienenä miinuspuolena pitää mainita hienoinen kierrätys, sillä tässä maailmassa päästään ottelemaan pelissä aiemmin kohdattujen pomovastustajien kanssa uudemmat kerrat.

1. Metro Kingdom

Metro Kingdom on jotain uutta ja ihmeellistä. Koskaan aikaisemmin ei Mariota ole nähty seikkailemassa tämän tyylin ihmiskaupungissa, jota asuttavat ihmismäiseltä näyttävät ihmiset. Talojen katoilla sekä ohi köröttelevien taksien konepelleillä pomppiminen on sitä paitsi hauskaa puuhaa. Hauskat pienet yksikohdat katujen nimistä erilaisiin julisteisiin nostavat peukut pystyyn.

--

Mitä mieltä, olisiko oma järjestyksesi erilainen?

Kirjaudu kommentoidaksesi