Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tekken 6

Sitä ei ehkä ole helppo oppia, mutta sitä on helppo muuten vaan pelata.

Pidän Tekkenistä. Pidän myös Tekken kutosesta. Onko se siis hyvä peli? No onhan se, mutta yhtä helposti se tylsistyttää kuin innostaakin. Mikä siis tässä vanhassa ratsussa innostaapi allekirjoittanutta?

Taistelu on vauhdikasta ja kivaa katseltavaa, opittavaa riittäisi loputtomiin (taistelupelien LittleBigPlanet?) ja pelattavia tiloja -vaikkakin umpikuluneita- on tyydyttämään erilaisen mätkinnän tarvetta pariksi minuutiksi, elikkä juuri sopivaksi aikaa.
Uusia kutos-osan keksimiä kikkoja löytyy myös kiva liuta ja ne kuitenkin antavat taas lisäsyvyyttä Tekkenin tunnetulle mätölle.

Kolmiulotteisuuden takia tilan hallinta ja liikkuvuus ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa ja Tekkenissä pitää osatakin vatkata tikkua tai harjoittaa peukaloakrobatiaa sen seitsemän erilaisen tekniikan ajamana jotta pystyy edes tekemään mitään konkreettista.

Peliä on hauska pelata sen syvällisyyden takia. Vastalauseiden taivaalle ilmestyy hahmojen absurdi lukumäärä. Kun otetaan kolmiulotteisuuden tarjoamat mahdollisuudet -ja kuinka hyvin Tekken hyödyntää niitä- huomioon, 39 hahmoa on mitä todennäköisimmin turhan paljon kaikkine hahmokohtaisine vastaiskuineen ja taktikoineen, plus universaalit peruutukset ja heittojen rikkomiset.

"Mutta Muggshotter! Sinähän kehuit opettelemisen massiivista määrää!" Niin kehuinkin, mutta valitettavasti tästä voidaan puhua kaksiteräisenä miekkana. Pelaajat eivät välttämättä kehity pelaajina, vaan hahmoina koska opeteltavaa on yksinkertaisesti niin paljon mikä taas johtaa hyvin epätasaiseen pelaajayhteisöön, mitä en voi kehua sitten millään. Peli kuitenkin palkitsee sen oppivia pelaajia. Se on ehkä väärästä syystä, mutta hyviä pelaajia kumarretaan aina.

Tarina ei luonnollisesti lohduta paljoa, nettipeli ei ole kivaa eikä harjoitustila anna kaikkia tärkeitä ominaisuuksia mitä taitojen parantamiseen tarvitsisi. Vaikka alkuperäinen versio julkaistiin pelihalleissa kaksi vuotta ennen konsolijulkaisua, konsoliporttauksen keskeneräisyys paistaa siitä kivasti sisällön puutteessa eikä peli ole graafisesti vanhennut oikein... hyvin.

Tekken 6 ei ole paras (taistelu)peli mitä maan päältä löytyy, mutta se ei todellakaan ole joukon huonoin. Pieleen ajoitettu konsolikäännös, enemmän tai vähemmän kiirehditty konsolisisältö ja naurettaviin hahmolukemiin kasvava mätkintä ovat huonoja päätöksiä ja suunnitelman jyväsiä, mutta ne eivät kuitenkaan verota pelin yleisestä hauskuudesta turhan paljoa pois, joten Tekken kutosen hanskoihin voi moninpeli mätöt huoletta luottaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi