Esikatselu: Super Monkey Ball

Sega on tuomassa lukuisia erittäin hyvältä vaikuttavia pelejä GameCubelle. Ennen kuitenkaan mitään muuta peliä, yhtiö julkaisee GC:n julkaisussa Super Monkey Ballin, pelin, josta voi hyvinkin tulla erittäin suuri yllätyshitti.

SMB:n idea on äärimmäisen yksinkertainen: pelaaja ohjaa yhtä neljästä apinasta (Aiai, Meemee, Gongon ja Baby) ja tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon Dole™-banaaneja mitä oudoimmista kentistä. Jokaiseen kenttään on tungettu kokonaisuudessaan 100 näitä banaaneja ja jokaisen sadan kerätyn jälkeen pelaaja saa yhden lisäelämän. Asiaa monimutkaistaa hieman se fakta, että kentissä on aikaraja, ja pelaajan pitää tasapainotella kerättyjen banaanien ja aikarajan välillä. Tasojen lopussa pelaaja saa pisteitä kerätyistä banaaneista ja jäljelläolevasta ajasta, joten harkintaa pitää käyttää.

Ohjattavuus on myös äärimmäisen yksinkertaista, sillä Monkey Ballia voi pelata vain käyttämällä analogista ohjainta. Pelin kolikkopelitausta näyttää luonteensa varsin hyvin näissä yksityiskohdissa, mutta Sega lupaa myös paljon muuta kolikkopeliversion sisällön lisäksi.

Pelimoodeja on tarjolla muutama: Arcade, Competition, Practice, Minigames ja Party. Arcade-moodi tarjoaa yli 110 eri teemoilla kulkevaa kenttää, jotka on jaettu kymmeneen Beginner-tasoon, 30 Advanced-tasoon ja 50 Expert-tasoon. Kun läpäiset nämä tasot kuolematta, saat Beginner Extra-, Advanced Extra- ja Expert Extra-kentät pelattaviksi. Jos jollain ihmeellä saat myös nämä tasot pelattua läpi, voit kokeilla sen jälkeen lähes mahdotonta Master-moodia. Lisäksi, hienot tason läpäisyt voi tallentaa muistikortille Replay-uusintamoodin avustuksella.

Competition- ja Practice-moodit mahdollistavat Arcade-moodin tasojen läpäisyn maksimissaan neljän pelaajan voimin. Pelaajan täytyy vain ensin läpäistä tasot päämoodissa, jotta ne saa pelattavaksi näihin kahteen moodiin.

Party-moodi on todella hauskaa hupia, sillä ainakin ennakkotietojen perusteella se voisi olla itsessäänkin oma pelinsä. Kyseisessä moodissa on muutama minipeli, joita voi pelata joko yksin tai kavereita vastaan. Monkey Race-minipeli on Segan versio Mario Kartista. Apinat kisailevat toisiaan vastaan ja ampuilevat toisiaan lisätavaroilla. Analogista tikkua käytetään apinoiden liikuttamiseen, A-nappulasta lähdetään liikkeelle ja B-nappulaa käytetään lisätavaroiden hyödyntymiseen.

Monkey Fight pistää pelaajat ympyrän muotoiselle alustalle ja antaa pelihahmoille isot nyrkkeilyhanskat käteen. Tavoitteena on töniä vastustajat alustalta alas. Lisätavaroita putoilee areenalle jatkuvasti, ja ne aiheuttavat esimerkiksi pelaajan suurentumista tai pienentymistä. Lopputulos on varmasti äärimmäisen hauska.

Monkey Target-minipelin alussa pelaaja pelaaja on jättimäisen alaspäin viettävän rampin edessä. Pelaajat juoksevat kohti rampin päätä ja hyppäävät sen päästä painamalla A-nappulaa. Nyt pelihahmona jälleen häärivälle apinalle kasvaa selkään siivet ja tavoitteena on liidellä ilmojen halki kaukaa horisontissa häämöttävälle saarelle. Kun pelaaja saavuttaa saaren, hänen on yritettävä osua tarkasti siellä häämöttävälle maalitaululle. Mitä lähemmäksi pääset, sen enemmän saat lopussa pisteitä. Tässä ei ole vielä kaikki, sillä ilmojen halki liidellessä pelaaja voi keräillä banaaneita, joista saa erilaisia bonusesineitä ja lisäpisteitä.

Kaiken tämän lisäksi Sega on vielä jaksanut laittaa mukaan Minigames-pelimoodin. Tämä moodi koostuu minipeleistä, joita pelaaja voi ostaa Arcade-moodista keräämillään pisteillä. Segan mukaan jokainen peli maksaa noin 2500 pistettä, ja minipelit ovat Monkey Billiards, Monkey Bowling ja Monkey Golf. Luvassa on siis biljardia, keilailua ja golfia, ja jokaista näistä peleistä voi pelata luonnollisesti 1-4 pelaajan voimin joko kavereita tai tietokonetta vastaan.

Pelattavaa on siis taatusti luvassa ja Super Monkey Ball näyttää olevan GameCuben Mario Party, eli siis todellinen party-peli, jota jaksaa taatusti hakata moninpelinä vaikka kuinka kauan.

Nintendo Finland jää odottamaan todella mielenkiinnolla.

Ruutukaappauksia:

Kirjaudu kommentoidaksesi