World of Warcraft tarjoaa hahmon sukupuolen muutoksen pian ilmaiseksi.

Tällä hetkellä ainoa tapa muuttaa hahmon sukupuolta World of Warcraftissa on ostaa ulkonäön muutos 15 eurolla Blizzard-kaupasta. Maksullisuus on tarkoitus poistaa World of Warcraft: Shadowlandsin julkaisun myötä vielä tänä vuonna.

Kaikkien muiden ulkonäköön liittyvien ominaisuuksien muokkaaminen on ollut ilmaista tähänkin asti. Hiukset ja kasvonpiirteet vaihtuvat helposti pelinsisäisen parturin kautta.

Vastaava tuottaja John Hight kertoo, ettei sukupuolenvaihdoksen maksullisuus tue sitä sanomaa, minkä Blizzard toivoo välittävänsä. Hight sanoo WoWin olevan peli, joka ei kuitenkaan yritä korostaa seksuaalisia suhteita. Tämän vuoksi tarina ei kerro hahmojen seksuaalisuudesta muuten kuin vihjailemalla.

"Mutta meillä on varmasti hahmoja, (joilla on) - tai olemme aina ajatelleet hahmoilla olevan - eri sukupuoli-identiteettejä pelissä", toteaa Hight. Hänen mukaansa WoWissa asiat on haluttu esittää hienovaraisesti siten, että kaikki kokisivat pelin helposti lähestyttäväksi ja kotoisaksi.

Blizzard on kertonut Shadowlandsin tarinasta muun muassa seuraavaa: "Ehdokkaat voivat valita fyysisen muodon, joka edustaa heidän todellista itseään. Pelagos, joka esiintyi naisena kuolevaisessa elämässään, valitsi miehenä olemisen Shadowlandissa." Tämän myötä Pelagoksesta käytetään persoonapronomineja he/him. Lisää voi lueskella Blizzardin blogista.

Kommentit

Ehdottaisin toisenlaista termiä tuon "sukupuolen vaihdoksen" sijaan. Transihmiset käyttävät yleisesti termiä "sukupuolen korjaus". Näin on siksi, että sukupuolta ei voi vaihtaa, vaan oma keho muutetaan vastaamaan koettua sukupuolta. Toisaalta itsekin valitsen hahmoksi aina naisen, jos peli antaa myöten. Silti olen ihan tavis ja tyytyväinen omaan sukupuoleeni. Toinen ongelma on se, että miten muut pelaajat kokevat oman hahmonsa? Jos hahmo olet sinä, niin silloin jälkimmäinen termi on sovivampi. Jos pelaajat kokevat hahmon enemmän kuin itse koen, että se ei ole minä, vaan oma itsensä, jota minä autan ja varustan, niin silloin ensimmäinen termi on sopivampi. Ja vielä kolmanneksi kysehän voi olla vain mukavasta vaihtoehdosta pelata toisen sukupuolen roolissa. Tällöin ensimmäinen tapa ilmaista asia on taasen sopivampi. Oli totuus mikä hyvänsä, itse en ole vielä nähnyt tutkimusta, jossa pelaajilta olisi kysytty miksi he tekevät valintansa kuin tekevät. Ehkä kyseisen pelin tekijöillä on siitä luotettavaa tietoa...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi