Dead Nation, Housemarque

Dead Nation (PSN)

Suomalainen Housemarque-pelitalo räjäytti pleikkarikansan galaksit näyttävällä Super Stardust HD -pelillään. Tiimin uusin tekele tiputtaa pelaajat jälleen maan pinnalle, keskelle zombi-invaasiota. Tavoitteena on joko yksin tai kaverin kanssa selvitä hengissä loputtomana vellovan zombilauman kynsistä.

Dead Nation on aito vanhan koulukunnan zombipeli, niin hyvässä kuin pahassa. Mahtava yläviistosta kuvattu toiminta muistuttaa vanhanajan räiskintäpelejä. Ikävä kyllä myös vanhoista ajoista muistuttava turhauttavan tiukka vaikeustaso on mukana. Sankareilla on käytössään rajallinen määrä aseita, joiden avulla saa korkeintaan harvennettua zombimassaa. Karkuun juokseminen tuntuu usein paljon taistelua houkuttelevammalta. Haastetta lisää synkkääkin synkempi värimaailma, jonka varjoihin tuntuu kätkeytyvän loputon määrä epäkuolleita säikyttelijöitä. Terhakan liipasinsormen lisäksi vaaditaan siis myös raudanlujia hermoja.

Teknisesti Dead Nation on kuin zombi-muottiin puristettu Stardust. Homma toimii hienosti, mutta tuntuu jo vähän nähdyltä. Maailmanlaajuiset pistetaulukot, omien hahmojen varustelu ja hyvin tasapainotettu kaksinpeli ovat kuitenkin sen verran koukuttavia elementtejä, että Dead Nation erottuu moottorisahan mitan kilpailijoistaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi