Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Esikatselu: SSX Tricky

Alkuperäinen SSX Snowboarding-lumilautailupeli julkaistiin jo suhteellisen kauan aikaa sitten Sonyn PlayStation 2-konsolille. Kyseessä oli PS2:n julkaisupeli ja se saikin osakseen varsin suurta huomiota etenkin laadukkaan toteutuksensa ja muiden yksityiskohtiensa ansiosta. Se erottui edukseen PS2:n muista julkaisupeleistä juuri sopivalla tavalla ja sai osakseen lähinnä ylistäviä arvioita ympäri internettiä sekä kriitikoilta että varsinaisilta pelaajilta.

SSX:n menestyksestä innostuneena Electronic Arts ilmoitti jokin aika sitten aikovansa julkaista SSX Trickyn, jota kuvattiin "puolinaiseksi jatko-osaksi alkuperäisen pelin tiimoilta." Monet pelaajat närkästyivät tästä, koska kyseessä ei siis ollut haluttu suora jatko-osa, vaan eräänlainen lisäpaketti, joka tarjoaa uusia ratoja, lautailijoita ja entistä hiotumpaa lumilautailumeininkiä. SSX Tricky on kuitenkin ensimmäisten arvioiden perusteella varsin hyvälaatuinen paketti, joten on ehkä syytä katsastaa mitä se pitää sisällään.

Originaali SSX ei suinkaan keskittynyt päätähuimaavaan realismiin, vaan kyseessä oli kolikkopelipainotteinen projekti, joka keskittyi todellisen lumilautailun kuvaamisen sijaan lähinnä kovaan vauhtiin sekä uskomattomiin hyppyihin. Tämä konsepti toimi jo originaalissa versiossa, joten SSX Tricky jatkaa täysin samoilla linjoilla edeltäjänsä kanssa pelattavuuden puolella. Suuria hyppyjä on siis luvassa, ja niitä suoritetaan kaikissa edellisen version radoissa (tekijöiden mukaan kaikki originaalin SSX:n radat on kuitenkin pistetty kokonaan uusiksi suunnittelultaan ja toteutukseltaan) sekä muutamassa uudessa rinteessä, joista mainittakoon Alaska ja Garibaldi, jotka ovat luonnollisesti saaneet osakseen kehuja mainioina uusina ratoina.

Itse lumilautailijoista mukana on edellisestä kaikki edellisestä osasta tutut hahmot, kuten JP, Kaori, Elise, Moby, Zoe ja Mac, mutta myös lukuisia täysin uusia tuttavuuksia, joiden luomiseen on todella käytetty mielikuvitusta. Nämä uudet hahmot kannattaa ehdottomasti löytää itse, mutta sanottakoon nyt vain, että lukuisille SSX Trickyn uusille hahmoille ovat antaneet äänensä erilaiset kuuluisuudet, kuten Lucy Liu, Oliver Platt, Macy Gray ja David Arquette.

SSX Trickyn GC-version kontrollipuoli on herättänyt hieman ristiriitaa pelaajien keskuudessa, koska tekijät ovat päättäneet rakentaa pelimoottorin Z-olkapäänappulan ympärille. Itse en ole vielä SSX Trickya testannut, mutta lukemieni tietojen perusteella pelaaminen tulee aluksi olemaan GC-versiossa huomattavan vaikeaa, mutta lyhyen testauksen jälkeen homma toimii täydellisesti. Lopullinen tuomio kannattaa silti jättää varsinaiseen testitilanteeseen.

Pelaaja voi myös saada käyttöönsä tuttuun tyyliin uusia asuja, ratoja ja lumilautoja. Lumilautoja saa etenemällä rankingissa, mutta uudet asut vaativat hieman enemmän. Ne saadaksesi sinun täytyy suorittaa erinäisiä osia pelin temppukirjasta. Uudet radat saa ansaitsemalla uusia mitaleja ja peli on tekijöiden mukaan läpäisty kunnolla vasta sitten, kun jokaisella pelihahmolla on Master-ranking. Tämän luulisi kestävän todella kauan.

Mukavana bonuksena GameCube-versiosta löytyy myös "Making of.."-video, jossa pelin tekoa voi katsastaa mielensä mukaan. Tämä on erittäin mukava lisä, ja voi vain toivoa, että muutkin pelitalot tajuavat tälläisten pienten ekstrojen merkityksen uusia pelejä tehdessään.

Kaikkiaan, jokaisen originaalin SSX:n ystävän ja vauhdikkaiden lumilautailupelien ystävien kannattaa ehdottomasti tsekata SSX Trickyn GameCube-versio, kun se ilmestyy täällä Euroopassa samanaikaisesti konsolin julkaisun kanssa.

Kirjaudu kommentoidaksesi