Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Legendaarinen videopelimusiikin säveltäjä Nobuo Uematsu on sitä mieltä, että jotkut nykyaikaiset videopelien soundtrackit eivät ole yhtä kiinnostavia kuin vanhempien pelien vastaavat.

Parhaiten yhdeksän ensimmäisen Final Fantasy -pelin ääniraitojen säveltäjänä tunnettu Uematsu on kertonut, että hänen mielestään pelit, joissa käytetään Hollywood-elokuvien kaltaisia ääniraitoja, haittaavat pelimusiikin kehitystä.

Uematsu selitti NewsPicksin haastattelussa, kuinka 8- ja 16-bittisten konsolien rajoitukset pakottivat hänet olemaan luova varhaisten Final Fantasy -pelien ääniraitojen luomisessa. Säveltäjä jatkoi samankaltaisten menetelmien käyttöä PlayStation 1:n aikakaudella. PS2:n Final Fantasy X:stä lähtien pelimusiikissa alkoi Uematsun mukaan ajanjakso, jolloin pystyttiin "tekemään melkeinpä kaikkea". Hänen on ollut sen jälkeen helpompi ilmaista pelimusiikissa eri tyylejä, kuten rokkia ja jazzia.

Uematsun mukaan moderni aikakausi on johtanut siihen, että pelimusiikista on tullut vähemmän kiinnostavaa. Tämä johtuu siitä, että jotkut ohjaajat ja tuottajat ovat Uematsun sanojen mukaan "tyytyväisiä elokuvasoundtrackin kaltaiseen musiikkiin peleissä".

"Pelimusiikista tulee mielenkiintoisempaa, jos säveltäjät miettivät, mitä vain minä voin tehdä, ja käyttävät omaa tietämystään ja kokemustaan ollakseen todella luovia", Uematsu tiivistää.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Henkilö: 
Lähde: