Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sarjamaailmanpelastaja flow-tilassa

Skyrim on viidenteen osaansa päässyt fantasia roolipeli. Pelistä julkaistiin juuri 10-vuotis juhlapainos PS5:lle, joten päätin tarttua härkää sarvista ja pelata tämän viimein läpi.

Minulla on sellaista taustaa Elder Scrolls sarjan kanssa, että pelasin Morrowindin läpi originaali Xboxilla, sitten Oblivionin Xbox 360:llä. Skyrimin kimppuun on pitänyt käydä jo pitkään mutta aina on ollut jotain muuta pelattavaa.

Skyrimissä saa valita hahmolleen rodun, joka ei vastaa normaalimaailmaa, vaan rodut ovat mielikuvituksellisia. Nimen ja rodun jälkeen muokataan ulkonäköä. Morrowindissä ja Oblivionissa pelasin tylsää perusmiekkamiestä. Skyrimmissä tein hahmoksi ruman naisen ja annoin sille nimeksi Noita-Akka ja pelasin sillä conjurer maagia, joka manaa demoneja pelaajan avuksi.

Skyrimissä pääjuoni on vain pieni osa peliä. Pääjuonen läpäisyn jälkeen ei tule lopputekstejä, vaan ideana on että keksitään niin paljon tekemistä kunnes kyllästytään peliin. Pääjuonen lopussa eräs hahmo, jonka laadusta ei sen enempää niin sanoo että sinulla on vielä paljon tehtävää, että tarina ei pääty tähän. Skyrimin juonenkuljetuksesta sen verran että se on perusmustavalkoinen, että on hyvää lohikäärmettä ja pahaa lohikäärmettä. Ihan Witcher juonien tasolle ei päästä. Pääjuonen lisäksi myös monessa muussa juonihaarassa tulee pelastettua maailma, en tiedä kuinka montaa kertaa pelissä voi pelastaa maailman jos käy kaikki tehtävät läpi.

Skyrimissä hauskaa puuhaa on maailman tutkiminen. Pelaajalle voidaan antaa kohde kartalla mihin pitää mennä, mutta maasto on hyvin vaikeakulkuista. Usein pitää pysähtyä lukemaan tienviittoja että menee oikeaan suuntaan. Kun paikan on löytänyt, siihen pääsee myöhemmin pikamatkustuksella.

Skyrimissä on käsittääkseni monta tapaa tehdä op hahmo. Dremora loordin manaaminen on yksi op tekniikka ja se on käytännössä pikavoitto nappi, jolla voittaa taistelun heti.

Anniversary edition sisällöstä, niin siinä on käyttäjien tekemiä hienovaraisia lisäyksiä peliin. Löytyy uusia asuntoja johon pelaaja voi muuttaa. Löytyy vaihtoehtoisia haarniskoita. Pelihahmolle saa repun. Solstheimin saarella tulee vastaan Morrowindistä tuttuja Nix-Houndeja jne. Anniversary Edition sisältö on tarkoitettu uusille pelaajille myynnin edistämiseksi. Jos Skyrim on ennestään puhkipelattu, niin AE:n takia ei kannata vaivautua.

Skyrimmiin on helppo uppoutua pitkiksi ajoiksi. Pelitilanteessa lukee että olen pelannut 60 tuntia. Peli ei sovi kiireisille ihmisille, mutta jos on ylimääräistä aikaa niin voin suositella.

Kirjaudu kommentoidaksesi