Return to Monkey Island

Varokaa kolmipäistä apinaa!

Return to Monkey Island on uusi kolmas osa Apinasaari seikkailupelisarjaan, sivuuttaen Curse of Monkey Islandin ja Escape from Monkey Islandin. Peli on samojen tyyppien tekemä, jotka tekivät ensimmäiset kaksi osaa Apinasaari-sarjasta.

Kahta ensimmäistä Apinasaarta on kehuttu parhaiksi seikkailupeleiksi, ellei jopa kaikista parhaimmiksi peleiksi. Niiden kielenkäyttö ja huumori on juuri mahtavaa, eikä Return to Monkey Islandissa pelintekijöiden kynä ole tylstynyt yhtään, vaan tämä on todella ratkiriemukas kokemus.
Pelin päähenkilö, mahtava merirosvo Guybrush Threepwood lähtee taas etsimään Apinasaaren salaisuutta ja toivoo löytävänsä sen ennen arkkivihollistaan, epäkuollutta merirosvo LeChuckia, eikä kommelluksilta voi välttyä.

Switchillä a-nappi kommentoi valittua esinettä tai kohdetta ja x-nappi ottaa esineen mukaansa tai tekee sille jotain muuta mitä ruudulla olevassa tekstissä lukee. Inventaariossa olevia esineitä voi yhdistää toisiinsa – peli näyttää punaisen ruksin jos yhdistäminen ei onnistu. L ja R nappi samaan aikaan pohjassa näyttää ruudulla olevat hotspotit. Pelin aikaisessa vaiheessa saa käyttöönsä vinkkikirjan, joka ei kerro heti oikeaa vastausta vaan tönii oikeaan suuntaan. Sitten on muistikirja, joka kertoo mitä pitää tehdä seuraavaksi antamatta sen tarkempia ohjeita. Käyttöliittymä toimii tosi hyvin ja peli on kunnon, nykyaikainen seikkailupeli joka sopii myös uusille tulokkaille.

Pelissä on paljon viittauksia edellisiin peleihin, mutta ei niitä tarvitse tietää jotta pääsisi pelissä eteenpäin. Minä olin ainakin unohtanut pari edellistä peliä, vaikka olin pelannut niistä remasterin PS3:lla joskus nolkyt-luvulla. Päävalikossa on sarjakuva, joka muistuttaa mitä edellisissä peleissä tapahtui, jos on tarpeen.

Peli on hauska kokemus, joka kutittaa sopivasti aivonystyröitä. Suosittelen.

Kirjaudu kommentoidaksesi