Tätä tulevaa peliä et tiennyt kaipaavasi on juttusarja, joka esittelee lyhyesti kehitteillä olevia pelejä, joista toimituksemme jäsen on innostunut, kiinnostunut tai suoranaisen intopinkeänä.

12 Minutes on romanttiseksi kaavaillusta illasta kertova interaktiivinen trilleri, jossa suunnitelmat menevät isosti päin prinkkalaa. Painajaiseen kuuluu muun muassa oven läpi pamahtava poliisi, joka syyttää päähahmomme vaimoa murhasta ja pieksee sankarimme kuoliaaksi. Voisihan se ilta paremminkin mennä.

Onneksi tämän ei tarvitse olla illan ainoa oikea kulku, sillä sulhomiehemme on juuttunut 12 minuutin aikaluuppiin, joka toistuu yhä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Ainoa tapa päästä ulos tästä kierteestä on käyttää toistojen aikana opittua tietoa lopputuloksen muuttamiseksi.

Tuotos on Rockstar Gamesin ja Ubisoftin palkkalistoilla olleen Luis Antonion käsialaa. Alun alkaen pelin ideana oli käsitellä kokonaisen naapuruston 24:ää tuntia, mutta kyseinen urakka paljastui liian suureksi yhdelle tekijälle. Ymmärrettävää, ja oli miten oli, 12 Minutesin alkuasetelmat ovat varsin mielenkiintoiset. Nimikkeen promotekstin mukaan tuotos on kuin yhdistelmä Hohto-elokuvan unenomaista jännitystä, Takaikkuna-klassikon klaustrofobiaa ja Memento-filmin sirpalemaista rekennetta. Viime kesän E3-messuillakin nähty traileri on ihasteltavissa alempana.

Tuotoksen kimppuun pääsee aikanaan, vielä paljastattomana julkaisupäivänä, PC:llä ja Xbox Onella.

Juttusarjan muihin osiin täynnä mielenkiintoisia nimikkeitä voi tutustua klikkaamalla tästä.

Kirjaudu kommentoidaksesi