Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Vuoden varrella uutisoimme reilusti yli tuhannesta aiheesta. Mukaan mahtui vakavampaa asiaa sekä kevyempääkin hupia. Tämä joulukalenterin luukku on omistettu niille kevyemmille aiheille, jotka huvittivat, kummastuttivat tai ihmetyttivät.

Käydään suoraan asiaan.

Call of Dutyn hävittäjät on myyty muille maille

Donald Trump on ollut tänä vuonna otsikoissa mitä hölmöimmistä ja masentavimmista syistä, mutta yksi huvittavimmista uutisista kertoo oranssin johtajan myyneen Call of Dutysta tutut hävittäjät Norjaan. Kaupan kohteena olivat F-52- sekä F-35-malliset lentopelit, jotka ovat puhdasta fiktion tuotetta Call of Duty: Advanced Warfare -pelistä. Mikähän mahtoi olla kauppahinta tälle digitaaliselle sisällölle?

Oheistuotteita jos minkämoisia

Pelien oheistuotteet eivät ole millään muotoa uusi asia. Myös vuosi 2018 sai osakseen ties mitä peleistä ammentavaa tuotetta. Myyntiin pistettiin muun muassa 300 dollaria maksavaa Final Fantasy -viskiä, The Legend of Zelda -olutta, Fallout-rommia ja Cuphead-muroja. Ainekset kunnon aamiaiseen siis.

Mikäli halusi valmistaa oman ruokansa, saapui apuun Fallout-teemainen The Vault Dweller’s Official Cookbook -keittokirja, joka opasti valmistamaan omaa Nuka-Colaa, Mirelurk-pihvejä ja montaa muuta pelimaailmasta tuttua herkkua. Nam.

Vaatemarkkinoilla nähtiin muun muassa PlayerUnknown’s Battlegrounds -vaatemallisto sekä Red Dead Redemption 2:sta ammentavat vetimet. Kalleimmat lenkkarit ikinä saatiin puolestaan myyntiin Segan ja Guccin yhteistyönä. 1400 dollaria maksavat popot eivät välttämättä istu jokaisen tyylitajuun. Ja jotta jalkineet eivät kastuisi sateessa, voi pään päälle nostaa The Legend of Zelda -mallisen sateenvarjon. Totta kai.

Ja kun alkaa nukuttaa, niin päänsä voi lask… työntää painajaismaisen Kirby-tyynyn sisään.

Mitä taisteluturrikat edellä, sitä pyhimykset perässä

Pokémon GO on sen luokan hitti, että sille voi odottaa seuraajia, imitoijia ja kopioijia oikein olan takaa. Yhden vaihtoehdon tarjoilee Follow JC Go!, joka pistää pelaajansa metsästämään pyhimyksiä ja ”siunattuja hahmoja Raamatusta”. Vaviskaa taskumonsterit!

Tulevien vuosien Oscar-ehdokkaat ovat tässä

Duke Nukem -elokuva pääosassaan John Cena? Projekti on vielä kaukana valmiista tai edes kuvauksien alkamisesta, joten valmista ei parane odottaa moneen hetkeen. Pääosan esittäjäkin voi vielä vaihtua monet kerrat, mutta katsotaan.

Toinen elokuvauutinen, jota kukaan ei pyytänyt, oli Five Nights at Freddy’s -pelien muuntaminen elokuvaksi. Ohjaajanaan muun muassa Harry Pottereita ohjannut Chris Columbus. Saa nähdä mitä tästäkin tulee.

Bethesdan alamäki

Omalla tavallaan erikoista on kaikki, mikä liittyy Bethesda-studion tekemisiin viimeisen parin kuukauden aikana. Verkossa pelattava Fallout 76 paljastui bugiseksi kokonaisuudeksi, mistä ei kehuja sadellut. Tätä seurasikin uutinen nimeltään Käräjillä ratkaistaan, onko Fallout 76 huono peli. Pelaajien kärsimykset näyttävät siis oikeuttavan ryhmäkanteen.

Seuraava hässäkkä koski pelin erikoisversion mukana tulevaa kassia. Paketista paljastui luvatun hienon kassin sijasta roskapussiksikin verrattu pussukka. Kun Bethesdan tuesta kysyttiin, mitä he aikovat asialle tehdä, oli vastaus tyly: ”Emme ajatelleet tehdä asialle yhtään mitään”. Sillä lailla.

Ja jotta asiat eivät jäisi huonolle tolalle, vaan vielä huonommalle, niin eilen saatiin lukea lisää kurjuuksia. Studion tukisivusto nimittäin antoi kirjautuneiden käyttäjien selata muiden henkilöiden yhteystietoja kokonimistä sähköposteihin. Vuotta olisi vielä hetki jäljellä, jatkuukohan saaga vielä tavalla tai toisella?

Tapaus Henry Cavill

Uutisoimme elokuussa, että Man of Steel- ja Justice League -tähti Henry Cavill halajaisi näyttelemään Geralt-hahmoa The Witcher -kirjoihin (ja ehkä vähän -peleihinkin) perustuvassa Netflix-sarjassa. Tietojen vastaanotto Facebook-sivuillamme oli enimmäkseen tyrmäävä. Kuinka ollakaan, seuraava aihetta koskeva uutinen kertoi, että Cavill on kuin onkin valittu kyseiseen rooliin. Vastaanotto oli jälleen enemmänkin molloivoittoinen. Ja niin ikään peukkua alaspäin näytettiin ensimmäiselle varsinaiselle video- ja kuvamateriaalille Cavill-Geraltista. Osa lukijoistamme kuitenkin totesi, että parempi odottaa lopputulosta, ennen kuin tyrmätään täysin. Odotellaan sitten.

Nämä pelit tuskin palkintoja keräävät

Jos vuoden epäsoveliaimmat uutisissa pyörineet pelit pitäisi valita, olisi valinta kahden kauppa. Ensimmäisenä mieleen tulee Bum Simulator, joka pistää pelaajansa örveltämään syrjäisillä kujilla, kouluttamaan puluja sekä harrastamaan alkoholikemiaa. Kuulostaa varsin laadukkaalta. Enemmän kohua puolestaan herätti Fight of Gods -tappelunimike, jossa uskonnolliset hahmot Buddhasta Jeesukseen tappelevat keskenään. Etenkin Malesiassa nimike joutui hankaluuksiin sisältönsä takia.

Vuoden turnausmunaus

Electronic Artsin järjestämä ja PlayStationin sponsoroima FUT Champions Cup -turnaus sai tammikuussa kiusallisen käänteen, kun PlayStation Network ei ollut täydessä suorituskunnossaan. Sekä PlayStation 4:llä että Xbox Onella pelattavaksi suunniteltu turnaus jouduttiin hoitamaan kokonaisuudessaan Xbox Onella. Josko ensi vuonna menisi paremmin putkeen?

Muita poimintoja

Joululomalla voisi vaikka siivota ullakot, jos vastaan tulisi avaamaton paketti Pokémon-kortteja. Sellainen nimittäin myytiin 56 000 dollarin hinnalla. Tänä vuonna meille myös paljastettiin, kehen mieheen Snorlax-taskumonsteri perustuu. Yhdennäköisyys on huomattava.

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Luukku 6: Isänmaallinen pelikatsaus
>> Seuraava: Luukku 8: Crash Bandicoot -kisa
 
Henkilö: