Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sivustollamme on nähty muutamatkin Overcooked! 2 -peliä koskevat tekstit, jotka kaikki ovat kehuneet peliä loistavaksi moninpeliviihteeksi. Näin ollen olikin suorastaan ilon ja onnen päivä, kun nimikkeen julkistettiin saavan oma Season Pass -kokonaisuutensa.

Nyt valokeilassa oleva kausipassi tuo peliin aiempien lisärien lisäksi hulppean määrän pelattavaa, koettavaa ja hanskattavaa. Otetaan selvää, onko setti hintansa väärti.

Toimiva resepti

Kerrataan aluksi ihan hitusen verran. Overcooked! 2 on peli, jossa yksi tai maksimissaan neljä pelaajaa kokkaa ruoka-annoksia asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Ruoan kasaaminen vaatii useampia työvaiheita ja on parhaimmillaan hektistä puuhaa. Annoksia valmistetaan varsin erilaisissa keittiöissä, joista lähes jokaisessa on jonkin sortin menoa mutkistava jippo. Kyökit voivat muuttaa muotoaan, olla täynnä liukuhihnoja tai vaikkapa sijoittua eri huoneisiin, joiden välillä teleporttaillaan tarpeen mukaan.


Vaahtokarkit tulessa

Jokainen tehtävä on erilainen haaste erilaisessa keitiössä, jossa suoriutumisesta palkitaan tähdillä. Aluksi maksimi on kolme tähteä, mutta kun jokaisen kentän on läpäissyt, päästään tavoittelemaan neljän tähtösen arvoista suoritusta. Kolmen prenikan haaliminen on vielä kohtuullisen mahdollista, mutta neljännen saalistaminen tuntuu parhaimmillaan mahdottomalta suoritukselta.

Yksinpelinä Overcooked! 2 ei ole suoraan sanottuna mistään kotoisin, mutta moninpelinä nimike loistaa sitäkin kirkkaammin. On todella maistuvan hauskaa koettaa tähdätä maksimiarvosanaan ja kuin vahingossa huutaa kanssapelaajille kuin Gordon Ramsay konsanaan. Esimerkiksi "Tuo se #^!=§n juusto äkkiä tänne!" tai "Miksei tämä %&#! makkara ole jo paistumassa?" ovat hyvin todennäköisiä ärräpäitä, joita pelaaminen aikaansaa.

Uudet mausteet ja höysteet

Overcooked! 2:n Season Pass tuo nimikkeeseen kolme erillistä kokonaisuutta, joista jokaisella on oma teemansa. Ensimmäisenä tarjolle tuotiin leirielämään keskittynyt Campfire Cook Off, seuraavana epäkuolleiden leipien ja muiden kummajaisten tähdittämä Night of the Hangry Horde sekä viimeisenä vastikään julkaistu tivolimeininkinen Carnival of Chaos.

Ensimmäinen ja viimeinen lisäreistä toivat mukanaan 15 uutuuttaan kiiltävää kenttää, kun taas toisessa niitä oli 12 kappaletta, mutta sen lisäksi messissä oli useammat koettelemukset täysin uutta pelimuotoa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä jokaisesessa setissä on myös uusia reseptejä kokattavaksi, muutamat tuoreet kokkihahmot sekä erilaisia pelimekaniikkoja opiskeltavaksi.

Otetaan sisältöpaketeista jokainen lyhykäiseen pureskeluun.


Horde-moodissa puolustetaan omaa keittiötä muun muassa chileiltä ja leiviltä

Campfire Cook Offista tuli aikanaan kirjoitettua oma artikkelinsa, jossa nuotioiden, makkaroiden, alati loppuvien polttopuiden ja vaahtokarkkien kyllästämää kokonaisuutta tuli kehuttua. Vekkulein tähän settiin kuuluva uudistus olivat reput, jotka eri pelaajien piti pukea selkäänsä, jotta niiden sisältä pääsi kaapimaan ruokatarvikkeita. Koska pelaajat harvemmin pysyvät paikoillansa, vaatii ainesten haaliminen hyvää yhteistyötä. Tämän lisäksi Campfiresta pitää todeta, että se on haastavin Overcooked-koitos tähän mennessä. Kolme tähteä jäi muutamissa kohdin haaveeksi, neljästä prenikasta puhumattakaan. Vihoviimeinen kenttä on myös luultavasti koko sarjan haastavin finaalikoitos.

Night of the Hangry Horde pistää pelaajansa pelastamaan sipulivaltakuntaa vihaisten elävien... leipien ja muiden ruoka-aineiden kynsistä. Uutta ja erikoista ovat muun muassa giljotiinit ainesten leikkaamiseen sekä hiilillä toimivat uunit. Erikoisin lisä Hangryssä ovat mukaan ympätyt Horde-kentät, joissa pelaajien pitää puolustaa omaa keittiötään joka suunnasta hyökkääviltä leipäviipaileilta ja hedelmiltä. Kyseessä on kuin Call of Duty -peleistä tuttu zombiemoodi, mutta pyssysankaroinnin sijasta otukset ajetaan pois valmistamalla ruokaa. Hauskaa, hektistä ja parhaimmillaan hyvin haastavaa.

Carnival of Chaos vie kokijansa karnevaalitunnelmiin sekä rakentamaan annoskokonaisuuksia täynnä hodareita, limsaa ja sipulirenkaita. Sekä tietenkin pitsaa, sitä kun on tarjolla jokaisessa kolmessa osasessa. Oli miten oli, myös kolmas lisäpaketti toi mukanaan kekseliäitä kenttiä, hauskaa suoritettavaa ja uusia mekaniikkoja. Sirkustunnelmassa ammutaan muita pelaajia tykinkuulana ympäri kyökkejä sekä käytetään limsa- ja maustemasiinoita. Kenttäsuunnittelu on myös tällä kertaa hauskaa ja parhaimmillaan jopa suorastaan kekseliästä.

Kannattaako Season Passiin sijoittaa rahaa?

Niin, onko Season Passiin järkevää sijoittaa omia roposia? Lyhyesti todettuna: kyllä, ehdottomasti. Se on todettava, että jokainen lisäri tuo mukanaan tarpeeksi uutta ja vekkulia koettavaa, jolloin meno ei missään kohdin käy liian tutuksi tai pitkäveteiseksi. Tästä pitää Ghost Town Gamesin pelinkehittäjille nostaa hattua, hyvin tehty ja suunniteltu ja toteutettu.

Ja toisaalta, on Overcooked! 2 yksi parhaista samalta sohvalta pelattavista moninpeleistä pitkiin aikoihin. Lisää Overcookedia on vain ja ainoastaan hyvä asia. Season Passin kenttiä on parhaimmillaan suorastaan nautinto pelata. Jos pääpeli maistuu ja ilmaiset lisäsisällöt on tullut koettua, en keksi mitään syytä olla sijoittamatta tähän kausipassiin.

Nyt valokeilassa olevan Season Passin lisäksi Overcooked! 2 on saanut aiemmin maksullisen Surf 'n Turf -lisäosan sekä ilmaiset Kevin's Christmas Cracker- ja Chinese New Year -päivitykset.

Kirjaudu kommentoidaksesi