Embracer Groupin ja Sonyn yhteistyönä alkaneen Star Wars: Knights of the Old Republic -uusversion kehitys on keskeytynyt kokonaan, väittää Giant Bombin journalisti Jeff Grubb.

Ruotsalaisyhtiö striimasi viime viikolla YouTubeen yhtiön neljännesvuosikatsausaiheisen lähetyksen. Embracerin toimitusjohtajalta Lars Wingeforsilta kysyttiin raporttistriimin aikana muun muassa Aspyr Median ja Saber Interactiven kehittämän Star Wars: Knights of the Old Republic -uusversion tilanteesta, johon Wingefors vastasi näin:

– Olen huomannut kaikkien sanomisieni päätyvän juttujen otsikoihin, joten olkoon se ainoa kommenttini.

Star Wars: KotOR -uusversio on ollut vuoden 2021 julkistuksestaan lähtien isoissa vaikeuksissa. Viimevuotisten huhujen mukaan Aspyr ei työskentele enää projektin parissa, vaan se on siirretty kokonaisuudessaan Saber Interactivelle. Vaikka tätä huhua ei koskaan vahvistettu Embracerin toimesta, kertoi Jeff Grubb taannoisessa Game Mess Mornings -ohjelmassaan KotORin tilanteen olevan huhuja karumpi:

– Viime vuodesta lähtien projektin tiimoilta on ollut huhuja, että sen kehitys olisi siirretty toisaalle. Haluan selventää, että tämän pelin parissa ei työskentele tällä hetkellä yksikään studio millään tavalla.

Grubb kertoi myös ohjelmassa "kuulleensa kaikuja" siitä, ettei Sony halua olla enää projektin kanssa missään tekemisissä.

UUTISTA PÄIVITETTY 29.11.2023: Grubbin puheenvuoron jälkeen keskustelu kävi muun muassa ResetEran foorumilla kuumana. Pelialan yksi tunnetuimmista journalisteista, eli Bloombergin Jason Schreier otti myös osaa keskusteluun sanomalla, ettei KOTOR-uusversio ole sittenkään välttämättä kokonaan pysähdyksissä. Schreier jopa kertoi jutelleensa taannoin Saberin työntekijöiden kanssa:

Onko KOTOR-uusversion kehitys siis keskeytetty vai ei? Aika näyttää.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: